Nybolig: Politikerne skal løse akut boligmangel

Ejendomsmæglerkæden Nybolig efterlyser i kommunalvalgkampen initiativer til at løse den akutte boligmangel på især små lejligheder.

De små lejligheder har ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig aldrig været mere populære, end de er nu.

På blot tre et halvt år er priserne på de små lejligheder i København nemlig steget med 64,3 pct., mens de for mellemstore og store lejligheder i samme periode til sammenligning er steget med hhv. 51,1 og 36,2 pct. Det viser det nye boligprisindeks fra Boligøkonomisk Videncenter.

quote Vi står over for et kommunalvalg, så nu kunne passende være tiden, hvor vi fik præsenteret nogle politiske visioner for, hvordan vi får løst et betydeligt og akut boligproblem.

Thomas Hovgaard, Relationschef, Nybolig

- Især i de store byer er der simpelthen for få små boliger i forhold til den store mængde personer, som leder efter en lejlighed på mindre end 60 m2. Derfor ser vi klart de største prisstigninger på de små lejligheder, siger Nyboligs relationschef, Thomas Hovgaard i en pressemeddelelse.

- Samlet set er der kommet flere lejligheder, men man har satset på børnefamilier, mens en del af de eksisterende lejligheder med tiden også blevet slået sammen til større lejligheder, siger Thomas Hovgaard.

Han efterlyser derfor initiativer, der kan lægge en dæmper på boligefterspørgslen efter de små lejligheder.

- Vi står over for et kommunalvalg, så nu kunne passende være tiden, hvor vi fik præsenteret nogle politiske visioner for, hvordan vi får løst et betydeligt og akut boligproblem. Mange gode ideer har været luftet, men vi har stadig til gode at få dem efterprøvet i praksis, siger Thomas Hovgaard.

Ifølge Nybolig vil en toværelses lejlighed i København, der i 2013 blev solgt til 1.250.000 kr. i 2.kvartal af 2017 have en salgspris på 2.000.000 kr.