Nabo til motorvej kræver handling: "Vi har jo støj konstant"

I Vallensbæk døjer mange borgere med støjgener, som kommer fra de to store motorveje, der løber gennem kommunen. Nu kræver borgerne handling.

Erik Ødemark bor i Vallensbæk, er nabo til en motorvej og er derfor meget plaget af støjen fra de biler, der drøner forbi på motorvejen.

- Det er jo ikke rart, at man har investeret en masse penge i et hus, hvor man har en dejlig have, man ikke kan nyde. Vi har jo støj konstant, siger Erik Ødemark ved torsdagens valgdebat i Vallensbæk.

Og Vallensbæk Kommune er en af de kommuner, som er hårdest ramt af trafikstøj. Rent faktisk er det Region Hovedstadens mest støjplagede kommune.

Den seneste måling fra Vejdirektoratet viser endda, at hver tredje bolig i Vallensbæk Kommune er belastet af støjen fra de to motorveje der løber gennem kommunen.

I det seneste Finanslovsforslag er der afsat 26 millioner kroner for år 2018 til at bekæmpe støj langs eksisterende statsveje. Og sammen har Ishøj og Vallensbæks borgmestre skrevet et brev til alle trafikordførere i Folketinget, hvor de beder om økonomisk hjælp til at få reduceret støjgener.

Indtil da må Vallensbæk klare sig med de midler de har. I det kommende budgetforlig er der afsat én million kroner. Det selvom en ny rapport fra Rambøll viser, at bekæmpelsen af støj fra Holbækmotorvejen vil koste mellem 60 og 90 millioner kroner - bare i Vallensbæk.

Men Erik Ødemark synes ikke, at de lokale politikere gør nok. Han vil have, at der bliver gjort noget ved støjproblemerne nu - gerne med en konkret handlingsplan.

- I de fire år vi nu har haft den her dialog, så er der ikke sket noget. Støjen bliver jo stadig mere og mere voldsom, siger han.

Se hvad kandidaterne til kommunalbestyrelsen i Vallensbæk svarede her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere