Millionerne er fordelt: Så meget får børn, ældre og kultur

Budgettet er på plads. Her kan du se, hvordan millionerne fordeler sig.

Natten til fredag blev næste års budget for København underskrevet af Socialdemokratiet, DF, SF og Enhedslisten. En aftale der især har fokuseret på forbedrede folkeskoler og daginstitutioner, opdaterede boliger til ældre og borgere med handicap,cykelstier og sportsanlæg. 

Her kan du få et overblik over, hvad aftalen indeholder, og hvor mange penge der er afsat i budgettet. 

Folkeskoler skal have løft

I budgettet er der afsat 220 millioner kroner til at kunne løfte fagligheden særligt hos de ældste elever. Det skal blandt andet ske med læringscamps for at hanke op i skoletrættebørn samt talentcamps til de elever, der har brug for flere udfordringer. 

Men også de fysiske rammer skal forbedres. Der er i budgettet afsat 56,6 millioner af til at renovere Heibergskolen, som ifølge aftalen er den sidste slidte folkeskole, der ikke er taget hånd om i kommunen. 

Siden 2007 har Københavns Kommune afsat 4,7 milliarder kroner til at renovere 60 folkeskoler. 

 
 
Foto: Københavns Kommune

Plads til nye københavnerbørn

I budgettet er der afsat 847,9 millioner kroner til at rneovere begge nye skoler og dagsinstitutioner med det samme, så de er klar til fremtidens børn. København vokser nemlig med cirka 10.000 indbyggere årligt. 

Blandt andet opføres der en ny skole i Ørestad Syd, hvor der tidligere i år blev bevilget midler til at købe en byggegrund. I det nye budget er der afsat 14,1 millioner kroner til at planlægge byggeriet. I Ørestad Syd opføres også to nye dagsinstitutioner. 

Herudover er der fokus på børn med særlige behov. Derfor er der ifølge budgettet sat penge af til flere specialskolepladser pg dagtilbud til unge med autisme. 

 
 
Foto: Københavns Kommue

Moderne forhold til ældre borgere

Det er ikke kun børn, der bliver flere af i København. Der bliver også flere ældre borgere samt borgere med fysiske og psykiske udfordringer. Derfor er der ifølge budgetet afsat midler til at Københavns Kommune kan forsætte moderniseringen af  byen plejecentre og bosteder. 

Der afsættes for eksempel 105,3 millioner kroner modernisering af forskellige botilbud herunder Strupperupgård og Granvej og 1,7 millioner kroner til planlægning af et nyt center til borgere med diabetes.

Ifølge budgettet skal der bruges 4,7 millioner kroner til at skabe bedre forhold for ældre og gangbesværede i det offentlige rum. Derfor skal diverse barrierer fjernes og belægningen skal udjævnes ved Voldgaderuten og Sjællandsgade for at hjælpe trafikanter med nedsat syn, kørestolsbrugere og gangbesværede. 

 
 
Foto: Københavns Kommue

Bedre fritidsliv

I budgettet for 2018 er der afsat 41 millioner til bedre fodboldfaciliteter og 58,6 millioner kroner til et helt nyt Kampsportens Hus. 

Derudover er ifølge budgetaftalen afsat penge til at renovere og forbedre Københavns Hovedbibliotek, Bellahøj Friluftsscene og Ryparken Idrætsanlæg. Og 36 millioner kroner til flere og bedre lokaler til aftenskoler og foreningslivet.

 
 
Foto: Københavns Kommune

Grønnere København 

Der er sat penge af til endnu bedre cykelforhold, øget rengøring af byen, grønnere busser og en ny park i Nordhavn. 

Der er afsat 32,4 millioner kroner til forskellige initiativer, der skal dæmme op for støj og skrald fra nattelivet, og 13,5 millioner kroner til renovering af Københavns offentlige toiletter samt rengøring af gaderne. 

 
 
Foto: Københavns Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik