Mangel på ungdomsboliger i Gentofte

Det er svært at finde bolig, hvis man er ung i Gentofte. Politikerne forsøgte til dagens valgdebat at finde en løsning på problematikken.

De unge i Gentofte har svært ved at finde en bolig, når de vil forlade bardomhjemmets trygge rammer.

Men hvor stort er problemet, og hvad skal bygges, det var et af debatemnerne til valgdebatten i Gentofte Kommune.

Der er en lang venteliste, det kan man vel ikke byde de unge mennesker i kommunen?

quote Det kunne være containere, ligesom man gør i København. 

Brigitta Volsted Rick, spidskandidat, Gentofte, SF.

- Nej, det kan man ikke, konstaterer Søren B. Heisel, som er socialdemokratisk spidskandidat i Gentofte Kommune og fortsætter:

-Nogle af ungdomsboligerne dem har vi rent faktisk brugt til flygtninge, og det vil sige, at ventelisten bare er blevet større og større, forklarer han. 

Containere som studieboliger

Ifølge Brigitta Volsted Rick, som er spidskandidat for SF i Gentofte er der mange mulige løsninger til de manglende ungdomboliger i byen. 

-Jeg tror, vi mangler i vores kommune at sætte os sammen - borgere, politikere og måske nogle arkitekter - for at sige, hvad er det, der skal til for at skaffe de boliger, vi mangler, siger hun og fortsætter. 

- Det kunne være containere, ligesom man gør i København, det kunne også være, at man udnytter nogle af de loftsrum på de etagebygninger, som vi allerede har. 

Se den fulde valgdebat om de manglende ungdomsboliger og hør, hvilke løsningsforeslag de andre politikere har øverst i artiklen.