Løkkegaard: "Selvfølgelig render jeg ikke af pladsen"

Morten Løkkegaard siger dagen efter valget, at han aldrig har overvejet at trække sig som medlem af Gentofte Kommunalbestyrelse.

Venstre i Gentofte fik kun ét manddat i kommunalbestyrelsen - et mandat, som gik til Morten Løkkegaard, der var opstillet som nummer to på listen. Spidskandidaten Louise Feilberg formåede ikke at blive valgt ind.

Efter valgresultatet i Gentofte var tikket ind, omkring klokken ét om natten, fangede TV 2 Lorry Morten Løkkegaard, som sagde, at han skulle sove på resultatet. Samt at han ville overveje at trække sig for at overlade sit mandat til Louise Feilberg.

quote Selvfølgelig render jeg ikke af pladsen. Jeg har ikke tænkt mig at gøre det, og jeg havde aldrig tænkt mig at gøre det.

Morten Løkkegaard, Nyvalgt medlem af kommunalbestyrelsen i Gentofte, Venstre

- Det vil jeg overveje. Jeg skal sove på det, sagde han i nat til TV 2 Lorry.

Men onsdag formiddag præciserer Morten Løkkegaard, der også er medlem af Europaparlamentet, nu sin egen udtalelse, som han mener er blevet overfortolket.

- Selvfølgelig render jeg ikke af pladsen. Jeg har ikke tænkt mig at gøre det, og jeg havde aldrig tænkt mig at gøre det, siger Morten Løkkegaard til TV 2 Lorry.

Valget i Gentofte:

Ville have spidskandidaten i spil

Ifølge Morten Løkkegaard drejede hans udtalelse i nat sig ikke om, at han overvejer at trække sig, men snarere at han ville se på, hvordan Venstre kunne få deres spidskandidat, Louise Feilberg, med i en konstituering.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt overvejet, om jeg skal trække mig. Jeg ville prøve at se, om vi kunne få vores spidskandidat i spil, siger Morten Løkkegaard til TV 2 Lorry.

quote Jeg ville prøve at se om vi kunne få vores spidskandidat i spil.

Morten Løkkegaard, Nyvalgt medlem af kommunalbestyrelsen i Gentofte, Venstre

- Spidskandidaten er førstesuppleant, så hun kan godt på tildelt opgaver i en konstituering, siger han.

Opgaverne, som førstesuppleanten kan få tildelt i en konstituering kan dog ikke være udvalgsposter i kommunalbestyrelsen, men derimod andre poster, som også forhandles på plads under en konstituering.

Venstre i Gentofte har her til morgen holdt et gruppe møde, og Morten Løkkegaard oplyser til TV 2 Lorry, at grunden til, at han og Venstre gerne vil have Louise Feilberg i spil er, at arbejdsbyrden kommer til at være stor, når der kun sidder én kandidat fra Venstre i kommunalbestyrelsen.

Du kan se, hvordan hele valgaftenen forløb i Gentofte. Det er i vores liveblog her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere