Landets mest taxaglade borgmester har skåret ned

Fredensborgs borgmester har skåret drastisk ned siden han for fire år siden brugte knap 100.000 kroner på at køre i taxa.

Foto: TV 2 Lorry

Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen, Soc.dem., satte for fire år siden danmarksrekord i borgmesterforbrug af taxaer.

88.936 kroner beløb regningen sig i årene 2011-2012. Men sidste år havde han barberet forbruget ned til 12.063 kroner.

Det viser en opgørelse, som Frederiksborg Amts Avis har fået kommunen til at lave. Og udviklingen er ikke tilfældig, fortæller borgmesteren.

Læs også Efter trussel om politianmeldelse: Åbner for møllerestaurering

Jeg har været meget opmærksom på mine udgifter til taxa, fordi jeg ved, at der vil være nogle, der ikke forstår, hvis de ligger for højt

Thomas Lykke Pedersen, Soc.dem., borgmester, Fredensborg

Har ikke kørekort

- Jeg har været meget opmærksom på mine udgifter til taxa, fordi jeg ved, at der vil være nogle, der ikke forstår, hvis de ligger for højt. Men jeg har jo ikke kørekort, og derfor kan det nødvendigt at tage en taxa, siger Thomas Lykke Pedersen til avisen.

Han har ikke kørekort, og er derfor også flittig bruger af sin cykel, offentlig transport, ligesom han gerne får et lift af kommunale medarbejdere, der skal samme sted hen.

Opgørelsen fra 2013 viste, at Thomas Lykke Pedersen havde kørt i taxa for dobbelt så mange penge som Lyngby-Taarbæks daværende borgmester Søren P. Rasmussen fra Venstre, der havde brugt 48.000 kroner på taxaregninger. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik