LA: Drop alle Københavns milliondyre integrationsprojekter

De virker ikke, så derfor kan kommunen lige så godt droppe de milliondyre projekter, mener LA’s spidskandidat. Typisk populisme, lyder det fra SF.

Duer ikke – væk.

quote Det er integrationsprojekter, der først og fremmest skal give rare mavefornemmelser - i stedet skal vi stille langt større og hårdere krav 

Alex Vanopslagh, spidskandidat, Liberal Alliance, København

Sådan siger Liberal Alliance i København om de mange integrationsprojekter i Københavns Kommune. Projekter, der ifølge en opgørelse fra Københavns Kommune sammenlagt koster 246 millioner kroner i 2016. 

Partiets spidskandidat Alex Vanopslagh mener ikke, at resultaterne har fulgt med: Ikke-vestlige indvandrere fylder stadig meget i kontanthjælpsstatistikkerne, tredjegenerationsindvandrerne klarer sig ikke bedre i skolerne, og radikaliseringen er heller ikke blevet mindre.

- Jeg ønsker ikke, at vi skal betale mere end 200 millioner kroner årligt for dårlige resultater. Det er integrationsprojekter, der først og fremmest skal give rare mavefornemmelser - i stedet skal vi stille langt større og hårdere krav - også selvom det måske ikke føles rart. Vi har med alskens ydelser og velfærdsmentalitet lullet generationer af indvandrere i søvn, siger Alex Vanopslagh til TV 2 Lorry.

Tre krav til ikke-vestlige indvandrere 

Liberal Alliance vil i stedet stramme grebet ved at sende alle ikke-vestlige indvandrere, der har været på kontanthjælp i tre år eller mere ud i løntilskud eller job med indslusningsløn. Afslår de, skal ydelsen barberes ned til et absolut minimum.

Samtidig lægger partiet op til, at forældre, der sender deres børn i skole, skal miste børnepengene, hvis børnene ikke kan dansk – og Odense-modellen, hvor lægeerklæringer gennemgås kritisk for at forhindre falske sygemeldinger, mener partiet.

quote  Der er ingen tvivl om at vi har en stor opgave, og der er områder, hvor integrationen kunne være mere vellykket – men derfra og til at konkludere at vi skal give helt op, der er godt nok et stykke

Sisse Marie Welling, spidskandidat, SF

SF: Det er sædvanlig LA-populisme 

Men det er ”det sædvanlige populisme, man hører fra Liberal Alliance”, lyder det fra SF’s spidskandidat, Sisse Marie Welling, der også sidder i beskæftigelses- og integrationsudvalget.

- Jeg synes ikke, vi skal nedlægge alle vores integrationsprojekter. Der er ingen tvivl om at vi har en stor opgave, og der er områder, hvor integrationen kunne være mere vellykket – men derfra og til at konkludere at vi skal give helt op, der er godt nok et stykke, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun kan ikke genkende billedet af, at integrationsprojekterne, der altså samlet løber op i en kvart milliard kroner, er udtryk for økonomisk overflod.

- Vi har været mange af projekterne igennem. Jeg synes ikke, vi kaster om os med penge. Jeg synes i stedet, vi skal se på de områder, hvor der er parallelsamfund, for der er ingen tvivl om, at vi kunne sætte bedre ind der, siger Sisse Marie Welling og kommer med en opfordring til Liberal Alliance:

- Hvis Liberal Alliance i København er oprigtigt optaget af at skabe bedre integration, burde partiet tale med kollegerne på Christiansborg. Takket være regeringens integrationsydelse har flygtninge ikke råd til at flytte ud af modtagecentret. Det er med til at hindre integrationen, siger hun.

Venstre: Vi har brug for fokus på det, der virker

Også Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard nærer en vis skepsis over for LAs tanker, som hun kalder "et rigtigt rabalderforslag":

- Det lyder lidt ungdomspolitiker-agtigt. Jeg har også selv fået nogle oversigter, der viser at forbruget ligger på over 200 millioner kroner. Det er mange penge, men Venstres position er ikke, at det hele skal fjernes. De initiativer, der virker, er der ingen grund til at droppe, siger hun til TV 2 Lorry.

Og netop effekten skal i fokus. Det kræver så, at man begynder at måle på det, påpeger Cecilia Lonning-Skovgaard.

- Det er meget typisk København, at vi har nogle projekter, hvor vi eksempelvis lærer folk at cykle - men vi glemmer at følge op på om projektet så virker, siger hun, der er med på at stille flere krav. Om det så skal være i form af at sende indvandrere i løntilskudsjob er hun mindre sikker på.

- Men ingen kan være tjent med, at der sidder nogle kvinder i lejlighederne og ikke kommer ud. Det er jeg helt enig med Liberal Alliance i, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget