Kostskole nomineret til førstehjælpspris

For femte år i træk bliver Røde Kors Førstehjælpspris uddelt, og i år er Havregårdens Kostskole nomineret til den fornemme pris.

Har du brug for akut førstehjælp, er det ikke en dum idé at være tæt på Havregården Kostskole i Smidstrup. Alle medarbejdere og elever er siden foråret 2017 blevet undervist i førstehjælp. Det belønner Røde Kors nu med en nominering til Førstehjælpsprisen 2018. Prisen går til den arbejdsplads, som gør en ekstra indsats for at indføre førstehjælp.

 

 

Skolen har udover førstehjælpskurserne også sat en udendørs hjertestarter op på skolens grund. Ifølge skolens forstander, Morten Jørgensen, har hjertestarteren været en måde at give igen til lokalområdet. Skolen har de seneste år haft stort fokus på førstehjælp. Derfor glæder nomineringen Morten Jørgensen: 

 -Det er klart, at det er altid rart at få et skulderklap, når man bruger så meget tid og ressourcer på det. De fleste ulykker sker i hjemmet, og vi har et hjem her med 40 teenagere. Derfor var det vigtigt for os at få undervist alle i førstehjælp. For mange af vores ansatte var det ti år siden, de havde været på kursus. 

Målet er alle

Røde Kors´ ambition er, at alle danskere skal kunne førstehjælp og holde det vedlige. I dag har kun hver tredje dansker et opdateret kursus i førstehjælp – hver femte har aldrig taget et. Derfor kårer Røde Kors hvert år en arbejdsplads, der har gjort noget særligt for at uddanne medarbejderne.

Det er lige præcis det, der nominerer Havregårdens Kostskole til prisen, fortæller kampagneleder Merete McCarthy:

-Det er prisværdigt, at Havregårdens Kostskole ikke bare uddanner et par enkelte medarbejdere, men alle lige fra pedel til køkkenpersonale og undervisere. Faktisk har de taget skridtet videre og uddannet eleverne også. Så har vi lagt vægt på, at kurserne er obligatoriske. Den sidste ting er hjertestarteren. De har sat den udenfor og gjort lokallivet opmærksom på, at den findes, siger hun.  

 

 

Prisen bliver overrakt d. 22. Marts. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns Byvandrerlaug ramt af coronarestriktioner

Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

20_percent

playØvelsesbane for køreskoler hårdt ramt af udskudt genåbning: "Jeg håber ikke på noget mere"

ledighed arkivfoto

Ledigheden stiger for anden måned i træk – disse hovedstadskommuner rammes især

jobcenter ledighed

Ny undersøgelse: Københavnske ledige er glade for jobcentrene

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere