Kommentator: Alternativet lukrerer på Radikal krise

Alternativet er ikke i krise trods lokal uro i København, mener politisk kommentator, Hans Engell.

Anne Mee Allerslev gik af som borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen - Scanpix

Alternativet kan måske kapre én borgmesterpost i København ved kommunalvalget trods uro i partiets bagland i Københavns Kommune.

Det vurderer politisk kommentator, Hans Engell, over for Ritzau.

- Det vil være imponerende, hvis de kan score en borgmesterpost i København. Jeg tror, at Alternativet får et ganske pænt valg i København. Og måske i nogle af de store byer, siger Hans Engell.

Læs også Der er uro i Alternativets bagland i København

Kan lukrere på Anna Mee Allerslev

Alternativet bejler til de samme vælgere som De Radikale. De kan lukrere på, at De Radikales spidskandidat, Anna Mee Allerslev, gik som integrationsborgmester, vurderer Hans Engell, som dog advarer partiet mod at stille urealistiske forventninger.

- I København har Alternativets spidskandidat, Niko Grünfeld, nærmest taget det som en selvfølge, at han skulle være miljø- og teknikborgmester. Det tror jeg ikke, at der er megen udsigt til, siger Hans Engell.

I de seneste måneder har der været uro og utilfredshed på de indre linjer hos Alternativet i København.

Læs også Alternativet-kandidat var del af "Anna Ansvarsløs"-kampagne

'Fremmedstyring' 

19. august stoppede Stine Bardeleben Helles som Alternativets kandidat til Borgerrepræsentationen. En uge senere trak Trine Hertz sig som formand i København. Samtidig gik to fra bestyrelsen.

I sin mail til partiledelsen kritiserer Stine Bardeleben partiledelsen for "fremmedstyring" af lokalafdelingen i København.

Der har også været uro i folketingsgruppen på Christiansborg. Hans Engell påpeger, at Rasmus Nordqvist og Josephine Fock for nylig mistede deres topposter trods støtte fra partileder Uffe Elbæk.

Læs også Ups ikke alligevel: Alternativet bakker ud af valgforbund

Mere synlighed

Duoen afløses af Caroline Magdalene Maier som ny politisk ordfører og René Gade, som ikke genopstiller.

- Udskiftningen skete ikke på grund af Uffe Elbæk. Det skete på trods af Uffe Elbæk. Den gode fortælling er, at der i folketingsgruppen også var et ønske om, at andre skulle have noget profil, være mere synlige, siger Hans Engell.

- Den anden forklaring er, at René Gade og Caroline Maier samt andre syntes, at det var blevet for topstyret. At Josephine Fock, Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk sad meget tungt på det hele og politik-udviklingen.

/ritzau/

Læs også En stemme på Venstre kan være en stemme på Alternativet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik