Københavnsk medhold om førtidspension: 'Et skalkeskjul'

Det er spil for galleriet, at Københavns Kommune torsdag gav medhold i sag om førtidspension, lyder kritikken.

Charlotte Petersen er efter 11 års kamp blevet tilkendt førtidspension. Foto: TV 2 Lorry

Efter 11 års kamp fik Charlotte Pedersen torsdag tilkendt førtidspension af Københavns Kommune. En sag der trak ud trods fem eksperters vurdering af, at hun ingen arbejdsevne har efter en bilulykke.

Men at der nu er givet medhold om førtidspension skyldes i højere grad mediernes omtale af sagen, fremfor en ændret kurs af Københavns Kommunes udskældte sagsbehandling af førtidspension, mener Charlotte Pedersens bisidder.

Det kan da godt have noget med kommunalvalget at gøre, at man vil være venlige, lytter og giver ekstra penge til området. Men jeg mener bare, det er et skalkeskjul for at fortsætte ulovlighederne.

Bitti Vivi Jensen, bisidder til Charlotte Pedersen

- Det kan da godt have noget med kommunalvalget at gøre, at man vil være venlige, lytter og giver ekstra penge til området. Men jeg mener bare, det er et skalkeskjul for at fortsætte ulovlighederne, siger Bitten Vivi Jensen til TV 2 Lorry.

Ingen kommentarer

Vi ville gerne have haft svar på kritikken fra de to ansvarlige borgmestre. Men hverken beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev eller socialborgmester Jesper Christensen har ønsket at udtale sig.

Læs også 14 år efter trafikuheld: Endelig får Charlotte førtidspension

I stedet henvises vi til, at Beskæftigelses- og integrationsudvalget i august afsatte 16,7 millioner kroner til at forbedre sagsbehandlingen.

Men det ændrer intet, hvis der ikke samtidig blødes op på tolkningen af lovgivningen, mener Bitten Vivi Jensen, der også repræsenterer flere andre sager.

- Der er ikke sket en pind i de sager, som jeg ved, er blevet behandlet igen. De er ikke kommet nærmere en pension, selvom de er erklæret at have nul arbejdsevne.

Læs også Demonstranter kræver flere penge til flexjob og førtidspension

- Det er nærmest standardsvar og –skrivelser de får. Det er spil for galleriet og penge lige ud af vinduet. Når det er de samme mennesker, der fortolker loven så stramt, så kommer vi ingen vegne, lyder skudsmålet fra Bitten Vivi Jensen.

Til næste år starter Københavns Kommune et nyt forsøg, hvor man lader en række sagsbehandlere gå ned fra deres nuværende 220 klienter til blot 50 for at sikre hurtigere sagsbehandling.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik