Københavnsk medhold om førtidspension: 'Et skalkeskjul'

Det er spil for galleriet, at Københavns Kommune torsdag gav medhold i sag om førtidspension, lyder kritikken.

Efter 11 års kamp fik Charlotte Pedersen torsdag tilkendt førtidspension af Københavns Kommune. En sag der trak ud trods fem eksperters vurdering af, at hun ingen arbejdsevne har efter en bilulykke.

Men at der nu er givet medhold om førtidspension skyldes i højere grad mediernes omtale af sagen, fremfor en ændret kurs af Københavns Kommunes udskældte sagsbehandling af førtidspension, mener Charlotte Pedersens bisidder.

quote Det kan da godt have noget med kommunalvalget at gøre, at man vil være venlige, lytter og giver ekstra penge til området. Men jeg mener bare, det er et skalkeskjul for at fortsætte ulovlighederne.

Bitti Vivi Jensen, bisidder til Charlotte Pedersen

- Det kan da godt have noget med kommunalvalget at gøre, at man vil være venlige, lytter og giver ekstra penge til området. Men jeg mener bare, det er et skalkeskjul for at fortsætte ulovlighederne, siger Bitten Vivi Jensen til TV 2 Lorry.

Ingen kommentarer

Vi ville gerne have haft svar på kritikken fra de to ansvarlige borgmestre. Men hverken beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev eller socialborgmester Jesper Christensen har ønsket at udtale sig.

I stedet henvises vi til, at Beskæftigelses- og integrationsudvalget i august afsatte 16,7 millioner kroner til at forbedre sagsbehandlingen.

Men det ændrer intet, hvis der ikke samtidig blødes op på tolkningen af lovgivningen, mener Bitten Vivi Jensen, der også repræsenterer flere andre sager.

- Der er ikke sket en pind i de sager, som jeg ved, er blevet behandlet igen. De er ikke kommet nærmere en pension, selvom de er erklæret at have nul arbejdsevne.

- Det er nærmest standardsvar og –skrivelser de får. Det er spil for galleriet og penge lige ud af vinduet. Når det er de samme mennesker, der fortolker loven så stramt, så kommer vi ingen vegne, lyder skudsmålet fra Bitten Vivi Jensen.

Til næste år starter Københavns Kommune et nyt forsøg, hvor man lader en række sagsbehandlere gå ned fra deres nuværende 220 klienter til blot 50 for at sikre hurtigere sagsbehandling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Klaus Bondam

Klaus Bondam vender tilbage til politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere