København udsætter sommerferielukning af børnehaver

I sidste øjeblik er spareforslaget taget af bordet.

Alle københavnske børnehaver vil alligevel holde åben i sommerferien 2018.

I sidste øjeblik er et spareforslag, der ville indebære lukning af cirka halvdelen af hovedstadens institutioner i tre uger, taget af bordet. Det skriver Avisen.dk.

Det er sket i forbindelse med, at politikerne på Københavns Rådhus natten til fredag indgik et forlig for kommunens budget i 2018. 

Politikerne har fundet 12,7 millioner kr., så den planlagte lukning af institutioner i sommerferien kan rulles tilbage. Det fremgår af aftalen. 

Det oprindelige spareforslag ville indebære, at nogle børn skulle flytte over i en anden institution i sommerferien og dermed være væk fra de vante rammer og kendte pædagoger.

Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten samt Dansk Folkeparti står bag budgettet for 2018.

Og SF's politiske leder i København, Sisse Marie Welling, er meget tilfreds med, at alle børnehaver alligevel holder åben.

- Børnene har krav på at kunne blive passet af deres faste pædagoger. Så det er ikke hensigtsmæssigt at lukke institutioner i sommerferien, siger Sisse Marie Welling til Avisen.dk.

Hun pointerer, at sommerferielukningen ville have været lig med en lavere normering.

- Vi vil ikke være med til at underminere vores normeringer i børnehaverne. I SF har vi arbejdet på gøre dem markant bedre, og så skal de ikke forringes igen, siger hun.

SF-lederen kalder det en 'hjerneblødning', at Børne- og Ungdomsudvalget i kommunen har forsøgt at spare penge ved at lukke institutioner i sommerferien. 

Kommunen gjorde noget lignende i 2011, men droppede det allerede året efter på grund af protester fra forældre.