Ishøjs skoler skraber bunden: Sådan vil politikerne hæve barren

Ved valgdebatten tirsdag i Ishøj Kommune debatterede politikerne kommunens skolevæsen. Niveauet er for lavt, og det skal hæves, lød det samstemmende.

For sjette gang rykkede TV 2 Lorrys valgkaravane ud til en ny kommune for at afholde valgdebat med spidskandidater og borgere.

Denne eftermiddag gik turen til Ishøj, hvor første debatrunde omhandlede kommunens skolevæsen.

Ishøjs folkeskoler skraber nemlig bunden på landsgennemsnittet med blot 6,0 i karakterbogen.

quote Vi har brugt rigtig mange år på at sige, at vi har 55 procent af vores borgere, som har en anden etnisk herkomst. Og det ændrer sig altså ikke i morgen

Lennart Hartmann Nielsen, spidskandidat, Venstre

Samtidig bruger kommunen flest penge per elev i folkeskolen, hvor en enkelt skolelev koster i omegnen af 100.000 kroner.

- Vi skal have bedre fat i de basale fag som dansk, matematik og naturfag. Det er der, vi skal forbedre os, for at gøre eleverne klar fremtiden på ungdomsuddannelserne, siger borgmester Ole Bjørstorp (soc.dem).

- Det er vi enige i, men vi er nødt til at gøre det på anden måde. Vi har brugt rigtig mange år på at sige, at vi har 55 procent af vores borgere, som har en anden etnisk herkomst. Og det ændrer sig altså ikke i morgen, så det er vores udfordring i Ishøj Kommune, lød modsvaret fra Venstres spidskandidat, Lennart Hartmann Nielsen.

Hos Dansk Folkeparti mener man, at forældrene skal være bedre til at følge deres børn i skolen. Og loven skal håndhæves, hvis det ikke sker, mener Poul Rikardt Jørgensen. 

Ved dagens første debatrunde deltog Sami Deniz, spidskandidat for SF, borgmester Ole Bjørstorp, der også er spidskandidat for Socialdemokratiet, Lennart Hartmann Nielsen, spidskandidat for Venstre, Poul Rikardt Jørgensen, spidskandidat for Dansk Folkeparti og Helle M. Olesen, der er spidskandidat for Radikale Venstre.

Hør politikernes forslag til forbedring af Ishøjs skoler i den ophedede debat her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere