Intet er afgjort i Dragør: "Alle forhandler med alle"

Dragør er en af de få kommuner, hvor man endnu ikke har fundet en borgmester.

Borgmesterkæden er endnu ikke blevet placeret rundt om nogen hals i Dragør.

Kommunen er en af de få, hvor der stadig forhandles et døgn efter valgstederne lukkede.

Stemmerne i Dragør har fordelt sig meget lige mellem partierne, og det gør forhandlingerne vanskelige, mener borgmesterkandidat for de Konservative, Kenneth Gøtterup:

quote For Konservative er det afgørende, at den aftale der bliver lavet, den kan holde hele vejen igennem og de næste fire år. Derfor tager det tid

Kenneth Gøtterup, spidskandidat for Konservative i Dragør

- Borgerne har givet os et svært mandat, hvor vi alle næsten har fået lige mange stemmer. Og det har sendt et tydeligt signal om, at man ønsker en bred konstituering, siger han.

Tværpolitisk Forening fik fire mandater, Venstre, Konservative og Socialdemokatiet fik tre mandater, og DF fik to.

De borgerlige partier, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative, har til sammen et smalt flertal med otte mandater. Men selvom de har et flertal, er forhandlingerne fortsat med blandt andre Socialdemokratiet.

- Alle forhandler til alle sider, og jeg tager telefonen hver gang den ringer og indgår i positiv dialog med alle partiet, siger han. 

Vil undgå "uskønt" forløb

Ved sidste kommunalvalg i Dragør blev to personer udnævnt som borgmestre, inden den siddende borgmester endelig fik borgmesterkæden om halsen.

- Det var et ganske uskønt forløb. Og for Konservative er det afgørende, at den aftale der bliver lavet, den kan holde hele vejen igennem og de næste fire år. Derfor tager det tid, siger Kenneth Gøtterup.

I 2013 troede Allan Holst, Soc. Dem., at han sad sikkert på borgmesterposten med støtte fra de Konservative og DF. Men så sprang Asger Larsen fra De Konservative fra aftalen.

I stedet gik Asger Larsen sammen med Tværpolitisk Forening, Venstre og Amagerlisten for at gøre Peter Læssøe, Tværpolitisk Forening, til borgmester. Men i sidste ende endte magten hos den nuværende borgmester Eik Bidstrup. 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

20210531-165109-7-1920x1280we

Nordsjællandsk kommune i alvorlige økonomiske vanskeligheder

20190718-145652-1-6000x4000ma

Fik nej for fire år siden - nu skal det igen granskes, om vi kan bade i hele havnen

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde


Dragør


Forsiden lige nu

Se flere