Høj indbrudsrate i Furesø: "Vi har ikke gjort nok"

I Furesø har beboerne over længere tid kæmpet med indbrudstyve. Ifølge den konservative Lars N. Carstensen har kommunen ikke gjort nok for at løse problemet.

De ubudne gæster kan godt lide at besøge Furesø Kommune. Kommunen kæmper nemlig med en høj indbrudsrate. Ifølge den konservative spidskandidat Lars N. Carstensen har kommunen tydeligvis ikke gjort nok.

-Vi kan se, at indbrudsraten er steget gennem de seneste år, mens den i resten af landet er faldet kraftigt. Det betyder, at vi åbenbart ikke gør nok i Furesø, siger  Lars N. Carstensen.

quote Ethvert indbrud er et indbrud for meget. Og derfor har vi haft maks fokus på det her område igennem mange år.

Ole Bondo, spidskandidat og borgmester, Socialdemokratiet

Lars N. Carstensen forklarer, at kommunen indtil videre har opfordret borgerne til at yde nabohjælp. Men han mener, at kommunen bør tage skridtet videre. 

- Jeg foreslår, at vi går lidt længere. At vi simpelthen indentificerer de områder, hvor indbrudsraten er højest og sætter noget video-overvågning op, og vi eventuelt også har nogle vagtpatruljer, som kan tage rundt og kigge på dem i de udsatte tidspunkter.

Det fortæller han til dagens valgdebat, som blev afholdt på rådhuset i Furesø. 

Opråb til Justitsministeren

Ifølge  den socialdemokratiske borgmester Ole Bondo har kommunen allerede gjort en del for at holde de ubudne gæster væk fra kommunen, men han erkender, at der skal mere til for at ændre det nuværende billede. 

- Ethvert indbrud er et indbrud for meget. Og derfor har vi haft maks fokus på det her område igennem mange år. Vi har en særlig indbrudsfølge-gruppe, hvor vi sidder sammen med grundejerforeninger, politi og kommune, og det er et langt sejt træk. For Furesø Kommune er sammen med resten af Nordsjælland, de mest indbrudsplagede områder i landet, forklarer han. 

quote Vi kan se, at indbrudsraten er steget gennem de seneste år, mens den i resten af landet er faldet kraftigt. Det betyder, at vi åbenbart ikke gør nok i Furesø.

Lars N. Carstensen, spidskandidat, Konservativ

Borgmesteren forklarer, at kommunen har bevilliget flere til netop det område i år. Men at kommunen også har brug for hjælp fra en anden side. 

-Derfor har vi også skrevet til justitsministeren, med opfordring fra alle partier, at vi gerne vil have lidt mere politi i nærområdet.

Nummerplader skal fange tyvene 

Politikerne til dagens valgdebat på Rådhuset i Furesø er alle enige om, at indbrudsraten er noget, som de skal have ændret. Men Carsten Svensson, som er spidskandidat for Dansk Folkeparti, mener at kommunen bør få inspiration fra udlandet.

Ifølge Carsten Svensson kan en såkaldt 'nummerplade-genkendelse' være med til at skræmme tyvene væk. 

-Det bliver brugt flittigt i udlandet. Det er ikke særlig brugt i Danmark. Det er kun på forsøgsbasis, men det er ekstremt effektivt, for man kan spore personerne med det samme, når de er på vej ind i et område, forklarer han. 

Valgdebatten i Furesø handler ikke kun om indbrudstyve i villaområderne. Farum Midtpunkt, der har et boligområde med op til 5000 borgere, har også kæmpet med udfordringer. Området har været plaget af hash-pushere, hvilket også er et af emnerne, som panelet fik lov til at debattere. Se hele valgdebatten om blandt andet indbrudstyve og Farum Midtpunkt øverst i artiklen.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere