Helsingør: Dyr administration

Helsingørs skatteborgere betaler mere end andre borgere for deres kommunes administration

Foto: TV 2 Lorry

Skatteborgerne i Helsingør betaler langt mere for administrationen af kommunen, end skatteborgere i andre, sammenlignelige kommuner i hovedstadsområdet gør. En ny analyse viser, at Helsingør Kommunes administration ved en sammenligning koster hele 28 millioner kroner for meget om året. Det skriver Helsingør Dagblad.

Analyse-resultatet bliver fremlagt for politikerne i Helsingør Byråds økonomiudvalg ved et møde på mandag. Der er ikke tvivl om, at analysen vil betyde et intensiveret politisk krav om, at der bliver skåret ned på administrationsudgifterne - blandt andet fra borgmesteren.

- Det er helt klart, at vi skal få gjort noget ved det her. Jeg regner med, at partierne er med på det ved de kommende budgetforhandlinger. 28 millioner kroner mere end de sammenlignelige kommuner, det er mange penge. Og de penge kunne bruges bedre andre steder, på børnene i institutioner og skoler for eksempel. Eller også kunne borgerne få lov til at beholde deres egne penge, siger Benedikte Kiær, Helsingørs konservative borgmester til Herlsingør Dagblad.

Administrationsudgifterne i Helsingør ligger højt på trods af, at der er blevet skåret ned i de seneste år.

I 2015 lå de samlede omkostninger til den kommunale administration på 560 millioner kroner. Sidste år var tallet skåret ned til 556 millioner. Kommunens budget for i år er 538 millioner kroner til administration, hvilket svarer til knap 15 procent af det samlede driftsbudget.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik