Halsnæs-borgmester har fået nok: Vil have lokal taxicentral

Hvis det står til borgmesteren i Halsnæs Kommune, så skal der etableres en lokal taxicentral i kommunen.

Foto: Brian Bergmann / Scanpix

Man kan ende med at vente længe, hvis man vil have en taxi i Halsnæs Kommune.

Men nu skal det være slut med, at borgere og turister i Halsnæs Kommune venter længe - eller forgæves - på taxier. I hvert fald hvis det står til kommunens borgmester Steen Hasselriis (V). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg vil tage initiativ til en lokal taxicentral. Det her er et signal om, at vi har fået nok, og at vi selv hopper i førertrøjen for at sikre ordentlige vilkår for vores borgere og turister. Den betjening, vi får nu, er ikke tilfredsstillende, siger Steen Hasselriis til Frederiksborg Amts Avis og opfordrer interesserede vognmænd i tage kontakt til ham.

Læs også Skoledebat: Skal skimmelsvamp-skole rives ned?

Opbakning i Taxinævnet

Og ideen om en lokal taxicentral i Halsnæs Kommune får opbakning i Taxinævnet.

- Det er en rigtig god ide, som Taxinævnet ser positivt på og støtter. Men for at den kan blive succesfuld kræver det, at Halsnæs er kar til at yde noget ekstra, siger Thomas Bak (V), medlem af Taxinævnet og byrådsmedlem i Fredensborg til Frederiksborg Amts Avis.

Det her er et signal om, at vi har fået nok, og at vi selv hopper i førertrøjen for at sikre ordentlige vilkår for vores borgere og turister. Den betjening, vi får nu, er ikke tilfredsstillende

Steen Hasselriis, borgmester i Halsnæs Kommune, Venstre

Der er tre selskaber, som har kørepligt i Halsnæs, blandt andet Dantaxi 4x48, som i 2016 indgik en aftale med Taxinævnet om 10 nye bevillinger til vognmænd, som skulle løse taxaproblematikken i Halsnæs.

Dantaxi 4x48 forholder sig afventende til borgmesterens udspil, blandt andet på grund af den nye taxilov, som træder i kraft i 2018.

- Vi må afvente den endelige lovtekst, før vi med sikkerhed kan sige, præcis hvilke muligheder loven åbner for mht. taxidækningen i tyndt befolket områder, siger Rasmus Krochin, kommunikationschef i Dantaxi 4x48.

Læs også Debat: Kandidater er uenige om udvikling af Hundested Havn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik