Furesø Kommune: Gymnasium eller erhvervsskole?

Politikerne er enige om, at der skal oprettes endnu en ungdomsuddannelse i Furesø. Men ska byen have et nyt gymnasium eller en erhvervsskole?

87 procent af de unge i Furesø Kommune vil gerne have en studenterhue fra gymnasiet. Men kommunens politikere er uenige om, hvorvidt der skal oprettes en gymnasial - eller erhvervsuddannelse i byen.

quote Da der ikke er nogen erhvervsskole, så skal man pendle rigtig, rigtig langt, og derfor er det for mange af dem slet ikke en mulighed. 

Solveig Bisgaard, formand, Erhvervsforeningen Furesø

Derfor var det netop et af temaerne til dagens valgdebat på rådhuset i Furesø. 

- Jeg synes, at de unge selv skal have lov til at vælge. Hvis vi kan konstatere, at 87 procent af de unge ønsker at gå i gymnasiet, så synes jeg også, at vi skal sørge for, at de har et ordentligt gymnasium, siger spidskandidaten for de konservative, Lars N Carstensen og fortsætter: 

-Vi har jo faktisk kun et gymnasium, der er privat, og som har 400 pladser her i kommunen. Og det er alt for lidt, når 87 procent vælger det.

De unge vil ikke pendle 

Solveig Bisgaard, der er formand for Erhvervsforeningen Furesø, mener dog at tallene til en hvis grad kan være misvisende.

Hun ser nemlig en bestemt grund til, at de unge vælger erhvervsskolerne fra.

quote Hvis vi kan konstatere, at 87 procent af de unge ønsker at gå i gymnasiet, så synes jeg også, at vi skal sørge for, at de har et ordentligt gymnasium.

Lars N. Carstensen, spidskandidat, Det Konservative Folkeparti

- Da der ikke er nogen erhvervsskole, så skal man pendle rigtig, rigtig langt, og derfor er det for mange af dem slet ikke en mulighed, forklarer hun. 

Borgmester Ole Bondo bakker op om Solveig Bisgaard argumenter:

- Hvis vi skal lægge vores kræfter et sted, så er det i forhold til at få den tekniske uddannelse, så lad os samarbejde om det, siger han. 

Du kan se den fulde debat om, hvilken slags uddannelsesinstitution Furesø Kommune skal have ifølge politikerne, der deltog til valgdebatten, øverst i artiklen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere