Frank Jensen om måling: Det er farligt at toppe for tidligt

Vælgerne tager måske Socialdemokratiet for givet, mener Københavns overborgmester, der nu vil kæmpe for et bedre resultat på valgdagen.

Kun 0,7 procent adskiller Enhedslisten fra Socialdemokratiet i den første meningsmåling forud for kommunalvalget, som Berlingske offentliggjorde tirsdag.

I målingen, som KantarGallup har udarbejdet blandt 647 repræsentativt udvalgte københavnske vælgere, går Socialdemokratiet fem procentpoint tilbage til 22,7, mens Enhedslisten buldrer frem til rekordhøje 22 procent af stemmerne.

- Jeg tror, enhver, der følger med i cykelsport ved at det er farligt at toppe for tidligt, lyder det fra overborgmester Frank Jensen, der går sit tredje valg i møde som socialdemokratisk frontfigur i Danmarks suverænt største kommune.

quote Det er selvfølgelig ikke en tilfredsstillende måling. Jeg vil bruge den som inspiration til at give den en skalle de næste fem måneder

Frank Jensen, Soc.dem., overborgmester

Ikke tilfredsstillende

Han havde hellere set, at opbakningen lå ti procent højere.

- Det er selvfølgelig ikke en tilfredsstillende måling. Jeg vil bruge den som inspiration til at give den en skalle de næste fem måneder for at kæmpe for at få københavnernes tillid til at stå i spidsen for denne fantastisk dejlige by i den næste fireårige periode, siger han til TV 2 Lorry.

For selv om Socialdemokratiet har siddet tungt på magten i København siden demokratiet blev indført, skal der stadig kæmpes.

- Jeg tror nogle gange, at københavnerne tager Socialdemokratiet for givet. Det er mere end 100 år siden, der blev valgt en socialdemokrat som den første overborgmester, og så tror nogen måske, det nærmest kommer af sig selv. Sådan er det jo ikke, siger han.

Rum til forbedring i folkeskolen

Hvad vil du gøre for at ændre tallene?

- Det er klart, at vi er kommet langt, som jeg ser det. Men jeg er da ikke tilfreds alle steder. Jeg synes, at folkeskolen, som vi har brugt milliarder på at renovere, indholdsmæssigt kunne være bedre. Vi skal skabe en københavnsk folkeskole, hvor også drengene får noget ud af at gå, siger Frank Jensen.

Kommunalvalget i København – og i de 33 andre kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde – finder sted 21. november. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere