Første af sin slags: Nyt parti kun for unge

Et nyt parti har set dagens lys i Gribskov og vil kæmpe for at gøre kommunen attraktiv for unge mennesker.

Foto: TV 2 Lorry

Partiet Ungt Gribskov kalder sig sin første af sin slags og har til hovedformål at give de unge i Gribskov Kommune en stemme i den politiske debat - og ikke mindst i byrådet.

De gamle og gråhårede, der sidder i byrådet nu, har for længst bevist, at de ikke har forstand på de unges liv.

Peter Sajith & Søren Franklin Recinella, Stiftere, Ungt Gribskov

Ungt Gribskov vil skabe Danmarks bedste ungdomskommune, hvor man har lust til at bo som ung og studerende og samtidig bliver prioriteret højt.

Det er den 23-årige Peter Sajith og den 18-årige Søren Franklin Recinella, der står bag partiet, og som begge stiller op til kommunalvalget den 21. november.

Læs også Borgmester stifter nyt parti

- Nu er det de unges tur. Nu skal de unge have ordet, og det giver vi dem, siger stifterne af partiet til Gribskov Lokalavis og uddyber:

- De gamle og gråhårede, der sidder i byrådet nu, har for længst bevist, at de ikke har forstand på de unges liv. Derfor.

Læs også Mor og datter i front for nyt parti

Partiet er skabt for de unge mellem 15 og 30 år, og vil hverken betegne sig selv som et politisk rødt eller blåt parti, men et parti lige i midten. Dog vil de også beskæftige sig med andre emner, men have som hovedmål at være til for de unge.

- Mange unge siger at de ikke interesserer sig for politik. Vel at mærke den form for politik, vi kender fra den offentlige debat i medierne. Men vi skal ud og have fat i de unge, der gemmer sig og er skræmt væk fra politik. De skal høres. For de har en mening om deres hverdag, det de oplever kan gøres bedre, og om det, de ønsker sig, siger Søren Franklin Recinella der går i 3.G på Gribskov Gymnasium.

Nu er det de unges tur. Nu skal de unge have ordet, og det giver vi dem

Peter Sajith & Søren Franklin Recinella, Stiftere, Ungt Gribskov

Den 8 marts kl. 17.00 inviterer det nye parti til et åbent møde, hvor partiet officielt skal stiftes.

- Vi håber, at der kommer rigtig mange mennesker, og at vidt forskellige unge vil komme og være med. Sige deres meninger. Lette deres hjerter. Så forener vi alle kræfterne og får det hele til at ske, lyder det fra de to stiftere.

Hvor mødet vil blive afholdt er endnu uvist, men vil blive annoncret på Ungt Gribskovs Facebook, Instagram og Snapschat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik