Flygtninge i Gentofte: Politikere er uenige om, der er plads

Gentofte Kommune har haft store udfordringer med at blive enige om, hvor de 200 flygtninge, som kommunen har modtaget, skulle placeres.

Flygtninge-debatten har også fyldt en del i Gentofte Kommune.

Kommunen har haft store ufordringer med at blive enige om, hvor de 200 flygtninge, som de har været nødsaget til at tage imod, skulle placeres. For ifølge nogle nogle af kommunes politikere er der ikke plads til dem i byen.    

Men det store spørgsmål til dagens valgdebat er, om der virkelig ikke er plads, og hvad man så skal gøre. 

quote Man har midltertidig boligplaceret dem nogle steder, som er helt urimelige. Det kunne vi have gjort meget bedre.

Jeanne Toxværd, spidskandidat, Gentofte, Enhedslisten.

En af dem, der mener, at kommunen ikke har plads til flygtningene er Louise Husted Feilberg, som er spidskandidat for Venstre. 

- Vi har ledt med lys og lygte. Derfor har vi taget alternative metoder i brug. Vi har fundet plads i Gentofte Hospital, nogle bygninger som vi har kunne låne. Vi har fundet en international skole, som vi har købt. Det synes jeg er udmærkede steder, siger hun. 

Enhedslisten: "Det er helt urimeligt"

Jeanne Toxværd, som er spidskandidat i Gentofte for Enhedslisten, mener dog at kommunen burde have fundet bedre løsninger og budt flygtningene bedre velkommen.

Hun vil nemlig ikke betegne de midlertidige boliger som "udemærkede". 

quote Vi har ledt med lys og lygte. Derfor har vi taget alternative metoder i brug.

Louise Husted Feilberg, spidskandidat, Gentofte, Venstre

-Man har midltertidig boligplaceret dem nogle steder, som er helt urimelige. Det kunne vi have gjort meget bedre, siger hun og fortsætter:

- Vi kunne også have spurgt borgerne om, hvordan vi løser denne her problematik. Det har Enhedslisten stillet foreslag om flere gange. Det er desværre blevet nedstemt af de øvrige partier, siger hun. 

Midlertidige boliger er nødvendige

Gentofte er den fjerdestørste kommune blandt de 34 kommuner, som TV 2 Lorry dækker. Der bor knap 76.000 borgere i byen. 

Ifølge Venstre-spidskandidaten er hospitalet og den internationale skole udmærkede steder, da kommunen netop ikke har plads til de mange flygtninge. 

- Det er jo midltertidige boliger, det drejer sig om. Vi har derudover 60 steder i vores kommune, vi har placeret flygtninge. Men vi har en udfordring med at finde permanente boliger. Derfor er det nødvendigt med de her midltertidige boliger først, siger Louise Husted Feilberg.

quote Vi kunne også have spurgt borgerne om, hvordan vi løser denne her problematik. 

Jeanne Toxværd, spidskandidat, Gentofte, Enhedslisten.

Se hele valgdebatten om, hvordan politikerne i Gentofte Kommune vil håndtere de flygtninge, som er tilknyttet kommunen, øverst i artiklen.