Fjern hashsalget: "Den er helt gal på Christiania"

Trods en årelang indsats blomstrer hashsalget på Christiania. DF kræver handling, og V efterlyser svar fra ministeren.

Kampen mod hashhandlen på Christiania skal under politisk lup – igen. Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti og Venstre, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.
Kravet kommer, efter at Københavns Politi ved en høring i Folketinget i denne uge fortalte de folkevalgte, at selv om livet er blevet mere risikabelt for de kriminelle, består den åbenlyse og omfattende hashhandel – trods massiv politisk og politimæssig bevågenhed.

- Der er åbent derude 24/7, 365. Man kan altid komme og købe en klump hash, sagde Dannie Rise, afdelingsleder i Københavns Politis operative specialafdeling.
Formand for Folketingets Retsudvalg Peter Skaarup, Dansk Folkeparti, kalder redegørelsen "anskuelighedsundervisning i, at den er helt gal på Christiania", og efterlyser flere betjente og hårdere straffe.

- Vi er nødt til at tage langt hårdere fat. Det skal være så kritisk at deltage i denne slags kriminalitet, at folk ikke længere vil være med, siger Skaarup, der kalder justitsminister Søren Pape Poulsen, Konservative i samråd om sagen. 

Ved høringen oplyste politiet, at man siden 2012 har foretaget i omegnen af 500 varetægtsfængslinger på Christiania. Det svarer til gennemsnitligt to om ugen. 
Målt op mod ulovligt og åbenlyst hashsalg i døgndrift lyder det tal "relativt lavt", mener Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen:

- Det undrer mig lidt, at der ikke er flere anholdelser og varetægtsfængslinger. Lovgivningen siger, at det er forbudt at handle med hash, og den skal efterleves.
Socialdemokratiet erklærer sig villig til at se på, om der politisk kan gøres mere for at få "styr på Christiania". Men ifølge retsordfører Trine Bramsen ligger nøglen først og fremmest hos beboerne. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere