Fem gode råd: Sådan undgår du at få ødelagt din valgdag

Det er demokratiets festdag, siger man. Men hey! Faldgrupperne er mange. Her er et par gode råd til, hvordan du husker det gode humør.

En gammel slidt floskel lyder, at dagen i dag er en festdag - demokratiets festdag. 

Men tilgiv os alligevel for at prikke lidt til forestillingen. Meget kan ske på en valgdag, og TV 2 Lorry laver her en guide til, hvordan du husker det gode humør. 

1. Undgå kø ved stemmeboksen

Alle danskere hader kø. Som noget nyt er valgstederne åbnet klokken 08 i år, så krydset kan sættes inden arbejde. Men et godt tip herfra... Sæt krydset i din frokostpause. Smut forbi op ad formiddagen og stem med pensionisterne. Eller gør det, før du henter børnene i institutionen. Der har denne morgen været lange køer ved flere valgsteder, og det vil ligeledes være tilfældet, hvis du stemmer mellem 16 og 20, hvor valgstederne forresten lukker igen.

 
 
Foto: Claus Fisker - Scanpix

2. Kom forberedt

"Ælle bælle, mig fortælle" er selvfølgelig en mulighed. Men listen af kandidater er altid overraskende lang ved et kommunalvalg. Beslut dig, før du står i boksen og vælger kandidaten med det sjoveste eller pæneste navn. Tag din kandidattest her, og husk også, at der er regionsrådsvalg. Vælg gerne en person, du kender fra området. Så kan du skælde ud, når I tilfældigvis mødes i supermarkedet, og personen er løbet fra sine løfter eller - endnu værre - sit parti. 

3. Køb et Netflix-abonnement

Flere journalister vil muligvis komme efter skribenten her. Men hey. TV 2 News har stået klar med mikrofonerne allerede før valgstederne åbnede. TV-studierne er pyntet op. Aviserne er gået i valgbreaking, og radioværterne taler kun med og om politikere. Du kan være sikker på, at samtlige danske medier kun beretter om valget i dag. Resten er verden er jo gået i stå, må man forstå. Men fortvivl ej. Med et Netflix-abonnement får du masser af underholdning, der på ingen måde relaterer sig til det danske kommunalvalg. HBO Nordic og ViaPlay er desuden glimrende alternativer. 

 
 
Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

4. Spis stegt flæsk en anden dag

Valgflæsk. Tøhø. Det hører sig vel til, når man skal i stemmeboksen. Men du er ikke den eneste, der har fået idéen. Og du bliver super ærgerlig, når du må konstatere, at den er udsolgt. Desuden kan du være sikker på, at du ligeledes skal cykle langt efter persillen til sovsen. Alternativt kan du gå i pølsevognen i dag. Vi ved, at det er længe siden, du har været der. 

 
 
Foto: Erik Refner - Scanpix

5. Drop svigerfamilien

Politik er et sprængfarligt emne. Det kan i værste fald føre til skilsmisse, hvis du bringer emnet op over familiemiddagen. Desuden er det en dødssynd at diskutere med svigerfar - I vil altid være uenige, og han vil kun hade dig endnu mere, end han naturligvis allerede gør i forvejen. Så lad være at debattere med svigerfamilien. Undgå faktisk helt svigerfamilien i dag. Så er du på den sikre side.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere