Ekskluderet spidskandidat fortsætter valgkamp

Morten Lintrup blev i mandags ekskluderet fra sit parti Nye Borgerlige, men han har ikke tænkt sig at stoppe sin valgkamp for partiet.

"Bangladesh lider ikke af teaterhumanistiske fordomme."

Sådan skrev den nu tidligere spidskandidat for Nye Borgerlige i Frederikssund Morten Lintrup om situationen i flygtningelejre i Bangladesh, hvor mænd kan lade sig sterilisere for 200 kroner og et tæppe.

quote Liste D til KV17 består uændret med mig som spidskandidat. Frederikssunds vælgere har fortsat mulighed for at sige noget. Og for gennem mig at vælge Nye Borgerliges politi.

Morten Lintrup, Tidl., spidskandidat, Nye Borgerlige, Frederikssund

Men den bemærkning faldt ikke i god jord hos resten af partiet, som derfor valgte at ekskludere deres spidskandidat med det samme.

En ekskludering, der dog ikke har fået Morten Lintrup til at stoppe sin valgkamp for Nye Borgerlige i Frederikssund.

- Liste D til KV17 består uændret med mig som spidskandidat. Frederikssunds vælgere har fortsat mulighed for at sige noget. Og for gennem mig at vælge Nye Borgerliges politik. For det er den, jeg vil føre uændret - skulle jeg blive valgt til byrådet på Liste D, skriver han i et orienteringsbrev til pressen.

Da stemmesedlerne allerede er trykt, kan der ikke laves om på, at Morten Lintrups navn står øverst på stemmesedlen ud fra Liste D - men partiet opfordrer borgerne til ikke at stemme på ham.

 
 
Foto: Privatfoto

- Han repræsenterer ikke længere Nye Borgerlige, og vi opfordrer derfor vælgerne til at stemme personligt på nummer to, Karl Andersen, siger Bill Malmgren, der er kredsformand for Nye Borgerlige i Frederikssund og Halsnæs og partiets spidskandidat til kommunalvalget i Halsnæs, til Frederiksborg Amts Avis.

quote Morten har jo en skarp tunge, og jeg har flere gange holdt hånden over ham. Men det kunne jeg ikke denne gang.

Bill Malmgren, Kredsformand, Nye Borgerlige, Frederikssund &Halsnæs

Morten Lintrup er en nær ven af Bill Malmgren, og det vil han fortsætte med at være trods den uheldige episode, som nu har fået ham ekskluderet fra partiet.

- Morten har jo en skarp tunge, og jeg har flere gange holdt hånden over ham. Men det kunne jeg ikke denne gang, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Frederikssund Kommune oplyser, at de har rettet henvendelse til Indenrigsministeriet for at få styr på, hvad der skal ske med de stemmer, der eventuelt skulle komme på Morten Lintrup den 21. november til kommunalvaget. 

Ifølge den tidligere spidskandidat Morten Lintrup fortsætter kampen dog som Nye Borgerliges spidskandidat - hvis altså det kan lade sig gøre.

- Det kan dog blive nødvendigt at fortsætte valgkampen som uafhængigt indvalgt medlem i byrådet, afslutter han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Frederikssund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere