Efter 15 år: Borgmester stopper før tid

Karin Søjberg Holst blev 72 år 1. februar i år. Hun stopper efter femten år som borgmester. Foto: Gladsaxe Kommune

Hun har allerede tidligere på året meddelt, at hun ikke genopstiller ved kommunalvalget i november. 

Men borgmester Karin Søjberg Holst skriver nu i en pressemeddelse, at hun har besluttet at stoppe før tid. 

Helt præcist den 10. juli. 

− Det har været et fantastisk liv i folkestyrets tjeneste, hvor jeg har haft det privilegium at være med til at udrette noget for andre – sammen med andre. Jeg har altid lagt vægt på at arbejde for brede, politiske løsninger. Derfor vil jeg gerne takke alle borgere, foreninger, virksomheder og andre, jeg har samarbejdet med i årenes løb til gavn for Gladsaxe, skriver Karin Søjberg Holst i en pressemeddelelse på Gladsaxe Kommunes hjemmeside. 

Læs også Letbanen: Byudvikling giver meget, men koster også

Karin Søjberg Holst har være medlem af Gladsaxe Byråd i knapt 40 år. I alle årene har hun enten været udvalgsformand eller borgmester.

En af hendes store mærkesager er den kommende letbane langs Ring 3, hvor hun sidder som næstformand i bestyrelsen for Hovedstadens Letbane.

I 2024 kan man tage den første tur med Hovedstadens Letbane, der vil forbinde Ishøj med Lyngby. I Gladsaxe Kommune er der hele syv stop. Både på Dynamovej, Gladsaxe Trafikplads, Gladsaxevej, Buddingecentret, Buddinge Station og ved Gammelmosevej. 

Læs også Borgmester: Letbane skyld i enorm boligvækst

Ny borgmester før valgkamp

Karin Søjberg Holsts efterfølger bliver Trine Græse (Soc. Dem.). 

Trine Græse er nuværende formand for kommunens serniorudvalg og socialdemokratisk spidskandidat ved valget til november. 

Hun har siddet i byrådet siden år 2000. 

- Jeg vil være helt og aldeles tryg ved Trine som den nye borgmesterkandidat. Trine er gjort af et særligt stof, med politisk tæft, redelig, ordentlig og robust. Det er vigtige egenskaber at have, når man skal få det brede samarbejde til at fungere med både alle i byrådet og i al almindelighed, udtalte Karin Søjbjerg Holst ifølge Gladsaxe Bladet tilbage i januar, da hun meddelte, at hun ikke vil genopstille til november. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik