Efter 15 år: Borgmester stopper før tid

Hun har allerede tidligere på året meddelt, at hun ikke genopstiller ved kommunalvalget i november. 

Men borgmester Karin Søjberg Holst skriver nu i en pressemeddelse, at hun har besluttet at stoppe før tid. 

Helt præcist den 10. juli. 

− Det har været et fantastisk liv i folkestyrets tjeneste, hvor jeg har haft det privilegium at være med til at udrette noget for andre – sammen med andre. Jeg har altid lagt vægt på at arbejde for brede, politiske løsninger. Derfor vil jeg gerne takke alle borgere, foreninger, virksomheder og andre, jeg har samarbejdet med i årenes løb til gavn for Gladsaxe, skriver Karin Søjberg Holst i en pressemeddelelse på Gladsaxe Kommunes hjemmeside. 

Karin Søjberg Holst har være medlem af Gladsaxe Byråd i knapt 40 år. I alle årene har hun enten været udvalgsformand eller borgmester.

En af hendes store mærkesager er den kommende letbane langs Ring 3, hvor hun sidder som næstformand i bestyrelsen for Hovedstadens Letbane.

I 2024 kan man tage den første tur med Hovedstadens Letbane, der vil forbinde Ishøj med Lyngby. I Gladsaxe Kommune er der hele syv stop. Både på Dynamovej, Gladsaxe Trafikplads, Gladsaxevej, Buddingecentret, Buddinge Station og ved Gammelmosevej. 

Ny borgmester før valgkamp

Karin Søjberg Holsts efterfølger bliver Trine Græse (Soc. Dem.). 

Trine Græse er nuværende formand for kommunens serniorudvalg og socialdemokratisk spidskandidat ved valget til november. 

Hun har siddet i byrådet siden år 2000. 

- Jeg vil være helt og aldeles tryg ved Trine som den nye borgmesterkandidat. Trine er gjort af et særligt stof, med politisk tæft, redelig, ordentlig og robust. Det er vigtige egenskaber at have, når man skal få det brede samarbejde til at fungere med både alle i byrådet og i al almindelighed, udtalte Karin Søjbjerg Holst ifølge Gladsaxe Bladet tilbage i januar, da hun meddelte, at hun ikke vil genopstille til november. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere