Disse tre sager afgør valget i Roskilde

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Roskilde lige her.

Den 21. november er pladserne i Roskilde Byråd på valg. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal have pladserne de næste fire år. Foto: TV2/Lorry

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byråddet i Roskilde.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Roskilde

  1. Store byggerier som svømmehal og parkeringshus har tæret på Roskildes pengepung i så høj en grad, at V ikke mener, at der nu er råd til basale ting som vedligehold af cykelstier og skoleveje. S mener, at økonomien styres, som den skal.
     
  2. Rad. V. og Enhedslisten mener, at der skal opstilles vindmøller på over 25 meter i Roskilde for at få mere grøn energi. V er med på idéen, mens S ikke kan se nogle steder, de skal kunne stå. K. ser hellere, at man investerer i solceller.
     
  3. SF vil have bilerne ud af Roskilde bymidte, og partiet mener, at Roskilde skal have eldrevne busser. DF derimod vil nedlægge kommunens klimafond til stor forargelse fra V og EL. Partierne diskuterer generelt lige nu, hvor meget kommunen skal satse på grøn omstilling.

TV 2 Lorry besøger Ro's Torv den 15. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Roskilde bedre at kende. Læs mere her

Læs også Valgdebat i Roskilde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik