DF-politiker fik smadret sin bil: Børn frygter nu stenkast

En lokalpolitiker fra Dansk Folkeparti fik natten til fredag smadret sin bil. Hun mener, at det er politisk motiveret.

Lokalpolitiker i Helsingør, Freja Södergran, DF, vågnede fredag til en mere dramatisk morgen end normalt.

Hendes mand forlod parrets hus i Snekkersten for at gå på arbejde, men vendte tibage efter få minutter. I løbet af natten var Freja Södergrans bil blevet smadret af ukendte gerningsmænd.

quote De er bange for, at der skal ske mig noget, og at nogen vil gøre mig noget fysisk. De er også bange for at nogen kaster sten gennem vinduet.

Freja Södergran, lokalpolitiker i DF

- Der var blevet kastet en blomsterpotte igennem bagruden, knust en lygte og sparket et sidespejl af, siger hun til TV 2 Lorry.

- Det føles, som hvis nogen har begået indbrud i mit hus. De trådte ind på mit private område, og jeg følte mig krænket, siger hun.

Hun er medlem af Helsingørs byråd, er lokalformand for DF og er kandidat til kommunal- og regionsrådsvalg i november. Bilen er beklædt med flere DF-logoer og Freja Södergrans eget ansigt. Selv er hun ikke i tvivl om, hvorfor netop hendes bil skulle udsættes for hærværk: 

Her ses det smadrede sidespejl.
Her ses det smadrede sidespejl.
Foto: Privatfoto

- Den stod i en række af biler, og min var den eneste, der blev smadret. Jeg havde ting liggende inde i den, men der blev ikke taget noget. Jeg tror, at nogle har været stødt over, at der står Dansk Folkeparti på min bil, siger hun.

Rædselsslagne børn

Kort efter de opdagede hærværket, kontaktede Freja Södergran politiet, der straks kom til stede for at sikre tekniske spor. PET blev også involveret, fordi man mistænkte, at det var politisk motiveret, fortæller hun.

Det gør, at Freja Södergran selv føler sig helt tryg. Men det er svært at berolige hendes børn på to, seks, otte og ni år:

- Min datter har brugt de sidste par dage på at græde. De er bange for, at der skal ske mig noget, og at nogen vil gøre mig noget fysisk. De er også bange for, at nogen kaster sten gennem vinduet, siger hun.

En blomsterkrukke blev brugt til at smadre bagruden.
En blomsterkrukke blev brugt til at smadre bagruden.
Foto: Privatfoto

- Jeg selv føler mig hverken bange eller frygter noget som helst. Man skal være forberedt på lidt af hvert, når man er DF'er, siger hun.

Det kom som et chok

Freja Södergran har tidligere været ude for diverse former for trusler, og til et vælgermøde i Vapnagård for fire år siden kastede personer sågar med sten, så hun måtte forlade mødet før tid. Alligevel har hærværket på hendes bil påvirket hende:

- Lige så meget som jeg var forberedt på, at noget kunne ske, lige så meget kom det som et chok, da det skete, siger hun.

Hærværket forarger hende:

- Jeg synes, det er lavt. Vi har et stærkt samfund og godt demokrati, så hvis man vil give sig til kende, så skal man gøre det via sin stemmeseddel, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere