Delegerede fra Myanmar vil lære af det danske demokrati

Delegerede fra hele verden, herunder 19 fra Myanmar, besøger disse dage Danmark for at lære meget mere om det danske lokaldemokrati.

"En varm velkomst her til Frederiksberg," lyder det mandag morgen, da 19 delegerede fra Myanmar besøger Frederiksberg Rådhus. De delegerede er disse dage på tur rundt i Danmark, hvor de skal lære mere om det danske lokaldemokrati. 

quote Dansk demokrati er meget gennemsigtigt og danskerne udøver den bedste form for demokrati for deres land.

Lin Kyan, valgofficer i Myanmar

Et system som i Danmark har mange år på bagen, men som er helt nyt for borgerne i Myanmar, for det var først i 2015, at Myanmar afholdte sit første demokratiske parlamentsvalg.

- Formålet med denne tur er at se, hvordan vi kan lade os inspirere af danske kommunalvalg og sætte gang i demokratiske valg i Myanmar, siger Jeremy Liebowitz, som er politiske rådgiver i Myanmar, til TV 2 Lorry.

- Dansk demokrati er meget gennemsigtigt og danskerne udøver den bedste form for demokrati for deres land, siger Lin Kyan, der er valgofficer i Myanmar, til TV 2 Lorry.

"Man bliver af, hvor vi er i Danmark"

quote Man bliver stolt af, hvor vi er i Danmark, og jeg føler faktisk også det forpligter os til at lære fra os.

Balder Mørk Andersen, Byrådsmedlem og spidskandidat for SF på Frederiksberg

På Frederiksberg Rådhus er det den lokale politiker, Balder Mørk Andersen, som har fået æren af at agere guide og dermed vise rundt og lære fra sig om det danske demokrati.

- Man bliver stolt af, hvor vi er i Danmark, og jeg føler faktisk også det forpligter os til at lære fra os, siger han til TV 2 Lorry.

Turen til Danmark er arrangeret af organisationen DIPD, som arbejder for demokrati i udviklingslande. Og ud over de 19 delegerede fra Myanmar er flere andre delegerede fra adskillige nationer på tur i Danmark op til kommunal- og regionsrådsvalget i en uge.

Tager hjem fredag

Efter godt en time dybt inde i det kommunale maskinrum har de delegerede fra Myanmar set lidt af, hvordan det danske nærdemokrati ser ud.

quote Når jeg kommer hjem, vil jeg dele mine oplevelser og uddanne vores organisation, så de kan lære om danske lokale valg.

Lin Kyan, valgofficer i Myanmar

- Vi kan også lære meget i forhold til, hvordan partierne samarbejder og laver koalitioner for at klare deres fælles udfordringer, siger Jeremy Liebowitz.

Og netop den viden kan de på fredag, når de rejser tilbage til Myanmar, tage med hjem til deres eget unge demokrati.

- Når jeg kommer hjem, vil jeg dele mine oplevelser og uddanne vores organisation, så de kan lære om danske lokale valg, siger Lin Kyan.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200917-173607-L-1920x1277we

Ny undersøgelse afslører flere krænkelsessager med Frank Jensen

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere