Datter af muslim og medlem af DF får revet sine plakater ned

Ung DF'er har fået revet halvdelen af sine valgplakater ned i København. Det hører ikke til i et demokratisk samfund, siger hun.

København er blevet plastret til i valgplakater under kommunalvalgkampen. Men det er ikke alle plakater, der får lov til at blive hængende.

19-årige Isabella Sarchar, som både stiller op til kommunalvalget og regionsrådsvalget for Dansk Folkeparti, har fået revet halvdelen af sine i alt 250 valgplakater ned af ukendte gerningsmænd.

Det fortæller Radio24Syv.

- Over halvdelen af dem er blevet revet ned. Ikke af stormen, for jeg har virkelig strammet dem til. Men de bliver revet ned af folk rundt omkring, siger hun til Radio24Syv.

Plakat revet ned efter blot et døgn

Sammen med Radio24Syvs reporter Asger Juel tog den 19-årige politiker til Nørrebro, hvor de hængte en af hendes valgplakater op med strips. Et døgn efter var den væk.

- Det er simpelthen helt forrykt, at der er hele bydele, hvor man bliver censureret. Det hører ikke til i et demokratisk samfund, skriver Isabella Sarchar på Facebook, hvor hun har delt radioindslaget.

Flere DF'ere får plakater revet ned

Isabella Sarchar er datter af en af en muslimsk far og en jødisk mor - begge fra Iran. Om årsagen til chikanen skal findes i hendes usædvanlige baggrund og politiske tilhørsforhold er uvist. Men hun er langtfra den eneste DF'er, hvis valgplakater bliver flået ned.

Som TV 2 Lorry tidligere har kunnet fortælle, har også partikollegaen Mikkel Jellesen, der ligeledes stiller op til Borgerrepræsentationen i  København, fået pillet mange af sine valgplakater ned. Blandt andet på Nørrebro.

- Jeg anmelder det til politiet hver gang. Det er dyrt og tager lang tid at få dem lavet. Det er udemokratisk, og de personer, der gør det, ønsker tydeligvis ikke vores demokrati, siger Mikkel Jellesen til TV 2 Lorry og tilføjer, at flere af hans partikolleger i DF har oplevet det eksakt samme. 

Hader EU og går op i ældrepleje

Om sine bevæggrunde for at have meldt sig ind i Dansk Folkeparti, fortæller Isabella Sarchar til Radio24Syv:

- Jeg ved godt, hvor heldig jeg er for at være blevet født i Danmark, og hvor privilegeret jeg er. Jeg bliver virkelig provokeret, når jeg ser folk, der immigrerer til Danmark og ikke vil tage de danske værdier på sig.

- Jeg synes, DF er de eneste, der forsøger at værne om de principper, uanset hvad de bliver tilbudt af ministerbiler. Derudover hader jeg EU og går op i ældrepleje, siger Isabella Sarchar.

Hun fortæller desuden, at hun er troende og bekender sig hundrede procent til jødedommen. På trods af sin religiøse overbevisning spiser hun dog svinekød og holder desuden jul. 

Er du stadig i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds. Så kan du tage TV 2 Lorrys kandidattest nedenfor:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere