Butik smadret i Hovedgaden: "Nu må Birkerød stå sammen"

Birkerød har længe været plaget af kriminelle grupper. To lokale politikere opfordrer nu lokalsamfundet til at stå sammen imod de kriminelle.

Get Ink'ed i Hovedgaden i Hillerød Foto: TV 2 Lorry

Omkring klokken til i nat klokken valgte ukendte gerningsmænd at smadre de pansrede ruder til Tatoveringsbutikken Get Ink'ed i Hovedgaden i Hillerød. De hældte brandbar væske ind af ruden og satte ild til. 

Både borgere og lokale politikere har nu fået nok af bandernes hærgen.

- Jeg bliver jo forfærdet, jeg kan jo se, at ældre mennesker, der kommer i området bliver skræmt fra vid og sans, siger Kenneth Birkholm, som er medlem af Rudersdal kommunalbestyrelse for de konservative til TV 2 Lorry. 

Læs også 15-årig skudt i Birkerød: Nu er der nyt om hans tilstand

Vil have mere lokalpoliti

Politikerne så gerne, at der kommer mere lokalpoliti. Søren Hyldgaard fra Venstre foreslår også, at kommunen nedsætter et udvalg, der kan bekæmpe banderne. Han vil også gerne inddrage, de handlende og andre lokale kræfter i arbejdet.

- Det er en fælles indsats, der skal til for at bekæmpe det. Det er ikke kun politiet der skal bekæmpe det. Politiet har ikke en kinamands chance for at løse det alene, det er vores allesammens ansvar, siger Søren Hyldgaard som også sidder i kommunalbestyrelsen.

- I juni blev en 26-årig mand skudt her i Politiparken få meter fra Hovedgaden. Et problem, som vi også oplevede i dag, er at mange ikke tør sige fra overfor banderne. Lige nu virker det desværre som om, det er nogle bander, der bestemmer. Frygten har taget over, så banderne bestemmer lige nu, siger Kenneth Birkholm.

Læs også Birkerødborgere i chok over skud på åben gade

 Borgere er utrygge

Tirsdag mødte TV 2 Lorry ingen borgere, der sad inde med viden om kriminelle forhold. Men flere synes, det er ubehageligt at de kriminelle huserer i området i og omkring Hovedgaden.

- Det er da ikke særlig fedt, det skal der da gøres noget ved, siger Lars Klammer til TV 2 Lorry.

- Børn går jo ud og køber mad i området i frokostpausen, så jeg synes, det er for dårligt, siger Avin Kamal.

-  Det går ud over vores unge mennesker, siger Anders Sønderskov.

Både handelstandsforeningen og de lokale politikere har flere gange meldt de kriminelle forhold til politiet.

- Vi har haft en øget tilstedeværelse af vores politipatruljer, og vi har lagt de oplysninger, vi har fået fra borgerne ind i vores patruljeplaner, så patruljerne ved, at de kan træffe mennesker, der sælger narkotika i de områder, siger Chefpolitiinspektør Magnus Andresen fra Nordsjællands Politi.

Læs også Fjern hashsalget: "Den er helt gal på Christiania"

Der kan foregå hashandel i butikker

Både de to politikere og flere borgere kunne tirsdag fortælle, at de har hørt, at flere butikker i gaden er direkte involveret i hashhandelen.

- Vi er fuldt ud klar over, at der kan foregå handel med hash i lukkede lokationer, inklusive butikker, siger Magnus Andresen fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Begge lokale politikere understreger, at Birkerød Hovedgade også er et dejligt sted, hvor der sker mange gode ting. De vil gerne have det forbliver sådan.

- Jeg vil have, at man som handlende stiller sig skulder til skulder og får meldt klart ud, at det hører ikke hjemme her i Birkerød, siger Kenneth Birholm fra de konservative

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik