Brev til Erhvervsminister: Ingen astfaltfabrik i Farremosen

Modstandere af astfaltværket i Allerød kan juble. Borgmesteren har fredag sendt et brev afsted til erhvervsministeren for at undgå byggeri i Farremosen.

Modstandere af det stærkt omdiskuterede astfaltværk i Farremosen er i dag endnu tættere på deres mål. Den konservative borgmester Jørgen Johansen lovede borgerne, at han ville tage sagen videre til Erhvervsministeren, og fredag er der holdt ekstraordinært byrådsmøde i Allerød.

Her skulle man godkende det brev, som skal sendes til ministeriet. Men ifølge Thomas Frisch, som er talsmand for borgergruppen 'Grøn Kommune går i sort', er de ikke nået helt i mål endnu. 

- Nu er det sat i værk, men det er stadig et spørgsmål om, de politisk er villige til at gå hele vejen, siger han til TV 2 Lorry. 

Berettiget til at trække en paragraf 14

"Allerød Kommune foreslår, at Farremosen Erhvervsområde udtages, så det ikke længere er udlagt til virksomheder med særlige beliggenhedskrav." 

Sådan står der i brevet, som TV 2 Lorry er i besiddelse af, der er sendt til Erhvervsministeren. Istedet advokerer kommunen for, at området fremover kun udlægges til transport- og distrubtionserhverv.

quote Nu er det sat i værk, men det er stadig et spørgsmål om, de politisk er villige til at gå hele vejen.

Thomas Frisch, talsmand for borgergruppen "Grøn kommune går i sort

"Farremosen er placeret helt op af Hillerødmotorvejen og Nymøllevej, der jævnfør Fingerplanen er en del af det overordnede vejnet i regionen. Arealet er med sin beliggenhed mest velegnet til transport- og distributionserhverv, hvor nem adgang til det overordnede vejnet er afgørende" skriver de blandt andet.

- Kommunen er berettiget til at trække en paragraf 14, hvor man får et et års betænkningstid. Spørgsmålet er om byrådet er parate til at trække det kort. Det er nemt nok at sige, at de vil gå hele vejen. Men vil de også det, når de bliver trykket på maven af Pankas, siger Thomas Frisch til TV 2 Lorry.

"Vil tage en kamp i spor to"

Det var på et byrådsmøde tirsdag aften, hvor 200 almindelige borgere også dukkede op, at byrådet i Allerød besluttede at sende et brev til erhvervsministeren. Problemet er bare, at kommunen kæmper mod et landsdirektiv - den såkaldte "Fingerplan 2017", hvor arealet er udlagt til virksomheder med særlige belligenhedskrav.

- Vi vil prøve at tage en kamp i spor to og sende til erhvervsministeren om vi kan ændre planforholdene, så det ikke bliver paragraf 6 og 7 virksomheder, men bliver rent logistik- og transportvirksomheder, sagde borgmester i Allerød, Jørgen johansen, til TV2 Lorry tirsdag aften.

Det kan dog tage lang tid at få et svar fra ministeriet. Derfor opfordrer Thomas Frisch til, at kommunen får et forhåndstilsagn om, hvad ministeriet mener om sagen.

- Det gælder om at holde dampen oppe. Det næste, der kommer til at ske, er, at der kommer et borgermøde i uge 43, hvor byrådet inviterer til en to timers dialog, hvor borgerne kan stille spørgsmål til både byrådsmedlemmer og indkaldte eksperter. De viser, at de nu lytter til os, men nu skal vi bare se reel handling, siger han til TV 2 Lorry.

Borgerne har længe protesteret mod planerne om, at der skulle bygges et astfaltværk på en mark tæt på et bebygget område. Naboerne er nemlig bange for, at det vil medføre forurening og tung trafik tæt på beboere og de små skoleveje. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere