Bredt budgetforlig i Hillerød

Bedre normeringer i daginstitutionerne, bedre IT på skolerne og udbygning af plejecentre er nogle af de områder, et bredt flertal af politikerne Hillerød har valgt at prioritere i næste års budget.

Arkivfoto Foto: Mads Nissen - Scanpix

Weekendens budgetforlig i Hillerød er indgået mellem Venstre, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Fælleslisten, Dansk Folkeparti, SF, Det Radikale Venstre og en enkelt politiker udenfor parti.

Læs også Ingen alkohol her: I Hillerød løber de studiestarten i møde

Forliget betyder en uændret skatteprocent på 25,6%, uændret grundskyldspromille på 20,650 og uændret dækningsafgift på erhvervsejendomme på 9,4 0/00.

Ekstra besøg af sundhedsplejersken

Med forliget bliver der både investeret og sparet. Daginstitutionerne får ekstra 2,6 millioner til bedre normeringer, og forliget gør det muligt at daginstitutionerne i midtbyen og Gadevang bygges om/ud. Der er ligeledes afsat penge til at bygge ud på de eksisterende plejecentre. Der er afsat penge til bedre IT på skolerne, ekstra besøg af sundhedsplejersken, til Slotssø Byfest, en parkeringsløsning der skal matche 1 times gratis parkering, forebyggelse og integration m.m

Samtidig skal der spares 25 millioner kroner i 2018, og i perioden 2018-21 ca 109 millioner kroner. Pengene skal blandt andet findes på familieområdet, hvor en stor analyse af området har peget på en række opgaver, der kan gøres anderledes. Samtidig skal der spares på administrationen.

Læs også Gå i kloster og tal om Kongernes Park

Borgmester: Godt arbejdsgrundlag

”Jeg er meget glad for budgetforliget, som 25 af byrådets 27 medlemmer står bag. Det er et vigtigt signal at sende, at det er noget, vi har besluttet i fællesskab og enighed, og det er et godt arbejdsgrundlag at gå videre på for et nyt byråd i 2018. Det har været en god proces, hvor der har været stor forhandlingslyst og lyst til at mødes, også der hvor vi kan være langt fra hinanden,” siger borgmester Dorte Meldgaard (Kons).

Libaral Alliance og Ny Borgerlige, der hver har en enkelt repræsentant i byrådet, er ikke med i forliget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik