Bred konstituering: Sådan fordeles rollerne i Halsnæs

Tirsdag aften stod det klart, at borgmesterposten skifter fra blå til rød i Halsnæs. Nu er resten af byrådets konstituering på plads.

19 af de 21 kommende byrødder har underskrevet en ny bred politisk aftale for de næste fire år i Halsnæs. En aftale der byder på en ny borgmester og en omstrukturering af de stående udvalg. 

- Det har været vigtigt for mig at sikre et bredt samarbejde og at undgå blokpolitik. Vi står nu med en konstitueringsaftale, hvor alle aftaleparter kan spejle sig i indholdet, og som forhåbentlig indebærer et samarbejdende byråd i de kommende fire år. Det er jeg meget tilfreds med, og jeg ser frem til fra 1. januar at overtage borgmesterposten, siger Socialdemokratiets Steffen Jensen.

Udover borgmester bliver han også formand for Økonomiudvalget. Viceborgmesterposten tilfalder SF, og partierne Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Venstre deles om formandsposterne i de stående udvalg.

Fremover bliver der seks stående udvalg fremfor de nuværende fem. Der er endnu ikke sat officielle navne på formandsposterne for disse udvalg, men de fordeler sig således på partier:

 

Fordeling af udvalg i Halsnæs

 
 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere