Borgmester ville afskaffe lukkedage: Kom kun af med en halv

Helsingørs borgmester gik til valg på at afskaffe lukkedagene i kommunens daginstitutioner. Det er dog ikke gået helt som lovet.

Kommunalvalgkampen kører for fuld tryk, og politikerne står i kø med løfter til vælgerne om dette og hint.

Men det er ikke altid, at løfterne bliver overholdt, efter at politikerne er blevet valgt.  

I 2013 overtog den tidligere socialminister Benedikte Kiær borgmesterposten i Helsingør. Den konservative politiker havde forinden gået til valg på, at hun blandt andet ville fjerne de såkaldte lukkedage i kommunens daginstitutioner. 

- Derudover vil vi afskaffe de centralt fastlagte lukkedage, som er bøvlede for både forældre og børn, skrev Benedikte Kiær i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis.

Det er dog ikke gået helt som lovet.

Kom kun af med en halv

Ifølge Jyllands-Posten er der nemlig kun blevet afskaffet en halv lukkedag, nemlig Grundlovsdag. Tilbage er otte hverdage, hvor kommunen har bestemt, at vuggestuer og børnehaver skal holde lukket. Det drejer sig i år om de tre dage op til påske og hele julen inklusive fredagen før jul og den første hverdag i det nye år.

Pernille Robertson er mor til fire børn og har en søn, der går i børnehave i Snekkersten. Hun er ikke imponeret over borgmesterens resultater.

- Grundlovsdag giver ikke en bjælde, for der har mange virksomheder alligevel lukket. Problemet er de mange dage i påsken og julen, siger hun til Jyllands-Posten.

Kunne ikke få flertal

Benedikte Kiær forklarer over avisen, at hun og hendes parti ikke har kunnet få flertal til mere end den halve lukkedag.

Anden viceborgmester Henrik Møller (S) mener dog, at det er for let for borgmesteren at skyde skylden på de andre partier. 

- Nu er det jo hende, der sidder for bordeenden, når budgetterne skal laves. Hvis hun havde ønsket det højere end skattelettelser, så var det helt sikkert gået igennem, siger Henrik Møller til Jyllands-Posten. 

Har gennemført størstedelen af valgprogram

Benedikte Kiær forsvarer sig med, at hun har fået gennemført størstedelen af sit valgprogram, der blandt andet rummede bedre nomeringer i dagsinstitutionerne. 

- Hvis de kun stemte på mig på grund af lukkedagene, ville de selvfølgelig synes, at det er ærgerligt, at det kun er blevet til en halv lukkedag. Men hvis de stemte på mig, fordi de kunne se sig selv i det program, jeg lagde frem, så tror jeg sådan set, de ville være rigtig godt tilfredse med, at vi har gennemført 95 procent af vores valgprogram, siger hun til Jyllands-Posten.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere