Asfaltfabrik kan ikke stoppes: "Min frygt er, at løbet er kørt"

Borgerne har længe kæmpet for, at asfaltfabrikken ikke skal placeres på en mark tæt på beboelse, men ifølge Enhedslisten er løbet allerede kørt.

Den meget omdiskuterede asfaltfabrik, der er på vej til Farremosen, var også et af de store debatemner til dagens valgdebat i Allerød, hvor både borgere og politikere var samlet:

- Den bliver lagt et sted, som er fuldstændig tåbelig i forhold til vores miljø og vores grundvand. Den kommer også til at ligge tæt på beboelse og skole, siger Thomas Frich, som er talsmand for borgergruppen.

quote Min store frygt er, at løbet er kørt. Vi er på vej ud over kanten i bilen, og i frit fald forsøger man at lave en håndbremsevending.

Rasmus Keis Neerbek, spidskandidat, Enhedslisten, Allerød

Borgerne har længe protesteret højlydt mod planerne om at bygge et asfaltværk på en mark bare en kilometer fra et tæt bebygget område. Naboerne frygter forurening og tung trafik på de små skoleveje.

Efter de mange borger-protester sendte borgmesteren et brev til Erhvervsministeren for at ændre planforholdene, så det ikke skulle blive paragraf seks og syv virksomheder, men i stedet blive logistik - og transportvirksomheder, der flytter til området. 

- Vi havde ikke lige set billedet af et astfaltværk med ti skorsten, jeg anede ikke, hvad jeg forberedte mig på mentalt. Og jeg tror, at det er der, vi er. For vi har alle sammen været klar over, at der kunne komme det her i området, siger borgmesteren. 

Men Rasmus Kleis Neebak, som er spidskandidat for Enhedslisten, kan ikke forstå, hvorfor planen kommer som en overraskelse for nogle af politikerne:

- Når man udelægger et område til at skulle huse klasse 6-7 virksomheder, så kan man ikke blive overrasket over, at de samme virksomheder byder ind. Det må være naturligt, siger han.

"Min store frygt er, at løbet er kørt"

Enhedslisten var, ifølge Rasmus Keis Neerbek, de eneste, der stemte imod lokalpanen. Han mener, at borgerne ikke skal have for store forhåbninger nu. 

- Min store frygt er, at løbet er kørt. Vi er på vej udover kanten i bilen, og i frit fald forsøger man at lave en håndbremsevending, forklarer han. 

Se hele debatten om den meget omdiskutererde asfaltfabrik øverst i artiklen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere