Anna Mee betaler nu leje af rådhushal: Jeg er blevet klogere

Borgmesteren betaler for privat brug af både rådhushal og kantine hos murerfirma.

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, Radikale Venstre,  lægger sig nu fladt ned og tilbagebetaler 65.000 kroner for leje af den store sal på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception i august, skriver Politiken.

quote Men uanset det er det jo ikke rimeligt, at jeg som politiker skal have en mulighed, som andre ikke har. Derfor betaler jeg

Anne Mee Allerslev

Lokalet fik hun ellers dengang stillet til rådighed kvit og frit. 

Indrømmelsen kommer mere end fem uger efter, at sagen kom frem. Her kritiserede en række eksperter, at politikere benytter sig af den slags privilegier, andre ikke får.

- Ja, jeg har været for længe om at træffe denne beslutning, men jeg giver kritikerne ret. Jeg har været meget - og nok også for meget - fokuseret på, om reglerne formelt set var overholdt. Men uanset det er det jo ikke rimeligt, at jeg som politiker skal have en mulighed, som andre ikke har. Derfor betaler jeg, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

Borgmesteren har hidtil henvist til, at partiernes gruppeformænd for fem år siden mundtligt blev enige om, at borgerrepræsentationens medlemmer kan leje lokaler uden beregning. Den aftale er i øjeblikket genstand for en ekstern undersøgelse - men den vil Anna Mee Allerslev ikke afvente.

- Jeg meddeler nu økonomiforvaltningen og Borgerrepræsentationens sekretariat, at jeg gerne vil betale de 65.000 kroner, og så afventer jeg at få en faktura, fortæller hun.

Ud fra samme argument om rimelighed har borgmesteren også besluttet at betale for sin brug af en kantine hos samarbejdsparterne i et murerfirma, som hun ellers fik stillet gratis til rådighed til en privat fest ved sin 30-års fødseldag.

Lånet af den gratis kantine har borgmesteren ellers hidtil argumenteret for ikke havde noget med sin borgmestergerning at gøre, men skyldtes, at hun og direktøren for firmaet er »politiske venner«. Og at det derfor var en rent privat sag.

- Men jeg betaler også for det, fordi det er vigtigt for mig ikke at fremstå som om, at jeg har særlige muligheder qua min position, forklarer Anna Mee Allerslev.

OVERBLIK: Anna Mee Allerslev's problematiske fester

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere