Anklages for magtbegær og grådighed: "En voldsom retorik"

Dansk Folkepartis spidskandidat blev ved mandagens valgdebat anklaget for magtbegær og grådighed. Men han tager ikke anklagerne så tungt.

"Det er jo en rigtig stinker." 

Sådan indledte spidskandidat for Hvidovrelisten til kommunalvalget, Arne Bech, sit svar, da han blev spurgt, hvem han og Hvidovrelisten vil pege på, som borgmester i Hvidovre.

- Vi kan selvfølgelig ikke pege på en mand, der om nogen repræsenterer det, vi oplevede som magtbegær og grådighed, og bedrog det valgforbund, han var medlem i, følger han op.

Manden, Arne Bech hentyder til, er Mikkel Dencker, som er spidskandidat for Dansk Folkeparti i Hvidovre. Ved kommunalvalget i 2013 var Mikkel Dencker og Dansk Folkeparti i valgforbund med de borgerlige partier, herunder Hvidovrelisten. 

quote Det er en ret voldsom retorik og nogle hårde ukvemsord, han bruger om mig.

Mikkel Dencker, Spidskandidat, Hvidovre, DF

Men selvom der var et borgerligt flertal efter valget, skiftede Dansk Folkeparti lejr i sidste time, hvilket gjorde socialdemokratiske Helle Adelborg til borgmester. Siden har Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti holdt samarbejdet ved lige og er således også i valgforbund frem mod kommunalvalget den 21. november.

- Derfor har jeg jo også allerede sagt, at den adfærd han havde der, er nok til, at han er fuldstændig utroværdig som borgmester, siger Arne Bech under valgdebatten i Hvidovre.

Mikkel Dencker: "Jeg er ikke overrasket"

DF's spidskandidat i Hvidovre tager ikke kritikken så tungt.

- Det er en ret voldsom retorik og nogle hårde ukvemsord, han bruger om mig. Men jeg var ikke chokeret eller overrasket, for det er den måde, Arne Bech opfører sig på. Nogle gange går det ud over mig, andre gange er det Socialdemokraterne, der står for skud, siger Mikkel Dencker til TV2 Lorry. 

- Men det er nok med til at tegne billedet af, hvorfor der ikke er nogle partier, der vil være i valgforbund med Hvidovrelisten. 

quote Jeg synes da, jeg er en troværdig politiker.

Mikkel Dencker, Spidskandidat, Hvidovre, DF

I debatten kalder Arne Bech Mikkel Dencker "utroværdig som borgmester" på grund af Dansk Folkepartis lejrskifte ved sidste kommunalvalg.

Men sådan hænger det ikke sammen, hvis man spørger Mikkel Dencker.

- Jeg synes da, jeg er en troværdig politiker. Jeg er gået efter hele vejen igennem at maksimere mit eget paris indflydelse og få mest mulig af vores egen politik gennemført. Og i modsætning til Hvidovrelisten, har vi leveret resultater, siger han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere