11-etagers boligtårn i Herlev: "Vi er nødt til at gå i højden"

Politikerne i Herlev vil gerne bygge flere boliger i byen. Men når det kommer til boligernes højde, kan politikerne til dagens valgdebat ikke helt blive enige.

Herlev er den tredje mindste kommune målt på areal med knap 28.000 beboere. Men byen, der ligger blot 20 kilometer fra Rådhuspladsen, skal udvides.

quote Fra at have lys i forhaven, så kunne jeg bo i evig skygge.

Lars-Henrik Thorshauge, borger, Herlev.

Politikerne har  blandt andet planer om at lave nye ældreboliger og udvikle Herlev Bymidte.

- Vi bliver jo flere ældre i Herlev, og vi har en forpligtigelse til at skabe boliger til dem, der vil blive i Herlev. Og det kan vi ikke gøre ved at sprede det ud. Vi er nødt til at gå i højden, siger Venstre-spidskandidaten Gert Biilmann til dagens valgdebat, der bliver afholdt i Herlev Centret. 

Borger: "Så kan jeg bo i evig skygge"

Det er dog ikke alle, der er tilfreds med de nye byggeprojekter. 

Boligerne må eksempelvis ifølge Lars-Henrik Thorshauge, der er borger i Herlev, ikke blive alt for høje.

Da han valgte at flytte til Herlev undersøgte han derfor grundigt, hvor høje bygningerne måtte være i hans boligområde. 

quote Det er fantastisk vigtigt, at vi bevarer de grønne områder i Herlev. Og ikke bygger så kompakt i højden.

Arly John Eskildsen, spidskandidat, Herlev, SF

-  Lige pludselig så kunne der bygges i elleve etager lige overfor mig. Så fra at have lys i forhaven, så kunne jeg bo i evig skygge, siger han. 

Lars-Henrik Thorshauge endte med at have flere møder med blandt andet borgmesteren i Herlev for at finde en løsning, som de nuværende Herlev-borgere i højere grad kan være tilfredse med. 

Grønne områder skal bevares

Arly John Eskildsen, som er spidskandidat i Herlev for SF, mener også, at man skal være påpasselig med de høje bygninger. 

- Det er fantastisk vigtigt, at vi bevarer de grønne områder i Herlev og ikke bygger så kompakt i højden, siger han og fortsætter:  

quote Hvis vi skal kunne finansiere det for alle, så er vi nødt til at være flere ressourcestærke, som går på arbejde.

Thomas Gyldal Petersen, borgmester, spidskandidat, Herlev, Socialdemokratiet.

- Det er vigtigt, at vi ikke kun bygger for de nye borgere, men også bygger for de borgere, der i forvejen er i Herlev. Så det bliver en by, som vi alle sammen kan trives i. 

Det skal ikke handle om højder

Den socialdemokratiske borgmester Thomas Gyldal Petersen pointerer dog, at det ikke handler om højder, men on at levere den velfærd til borgerne, som de forventer. 

- Vi er en by, hvor vi får mange flere ældre. Vi er en by, der har mange børn, som også har særlige behov. Hvis vi skal kunne finansiere det for alle, så er vi nødt til at være flere ressourcestærke, som går på arbejde for at kunne betale, siger borgmesteren. 

Se den fulde valgdebat om, hvorvidt der skal bygges højt i Herlev øverst i artiklen.