Tog vil suse forbi nyt supersygehus: "Det er uforståeligt"

Køges borgmester er utilfreds med, at mange tog kommer til at køre forbi Ølby Station, som ligger tæt på det nye sygehus.

01:00

Det bliver sværere at være togpassager til det kommende Universitetssygehus Sjælland i Køge. Det mener man i hvert fald lokalt.

Sygehuset ligger tæt ved Ølby Station, som i dag er et stoppested for både S-tog og regionaltog.

Men fra december næste år etableres en ny regional linje fra København til Næstved - uden stop i Ølby.

- Det er helt forkert

Og det er Køges borgmester, Flemming Christensen, Kons., langt fra tilfreds med.

- De tog, der i fremtiden skal køre forbi Ølby Station, skal jo være forsyningskilde til den nye arbejdsplads. Derfor synes vi, det er helt forkert, siger han til TV 2 Lorry.

Læs også Mindre supersygehus i Køge giver håb for sygehus i Roskilde

Han har derfor henvendt sig til transportministeren - med opbakning fra både omegnskommuner og regionspolitikere.

- Vi har på DSB forstået, at denne station (altså Ølby, red.) ikke er med i DSB’s kontrakt med ministeriet. Det er for Køge Kommune og Region Sjælland helt uforståeligt. Ølby Station ligger få hundrede meter fra det nye Sjællands Universitetshospital. Universitetshospitalet er under anlæg og forventes fuldt udbygget i 2022, skriver Flemming Christensen i brevet.

Han påpeger, at flere tusinde mennesker dagligt vil have gavn af at kunne stå af på Ølby Station.

- Antallet af ansatte øges fra 1.300 til 4.200, antallet af indlæggelser øges fra 22.000 til 60.000 og antallet af besøgende øges fra 57.000 til 400.000. Der er således et massivt underlag for en god kollektiv trafikbetjening, hedder det i brevet, hvor Køges borgmester opfordrer ministeren til at mødes med ham, regionsrådsformand Jens Stenbæk, Venstre, Region Sjælland, og borgmesterkolleger fra Stevns, Faxe, Solrød og Roskilde.

Læs også Arriva melder sig på banen, hvis S-togsdriften udbydes

Minister: Det går ud over rettigheden

Men transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, har ikke umiddelbart i sinde at ændre på togbetjeningen af Ølby Station.

I en skriftlig kommentar, som ministeren tirsdag har sendt til TV 2 Lorry, skriver han, at den planlagte banekapacitet ikke tillader, at alle tog mellem Køge og Køge Nord standser på Ølby Station, hvis togene skal kunne holde tiden.

- Derfor er det planlagt med, at de kommende nye regionaltog mellem Næstved og København via Køge bliver gennemkørende mens togene fra Køge til Roskilde stopper i Ølby. Det samme gør S-togene. Ølby vil dermed kunne nås hvert 10. minut med S-togene mellem Køge og København samt hvert 30. minut med regionaltogene mellem Roskilde og Køge. Jeg synes faktisk det er en ganske god kollektiv trafikbetjening, skriver ministeren, der dog er villig til at se på sagen.

- Hvis man lokalt mener det er vigtigere, at togene fra Næstved stopper i Ølby og togene til Roskilde kører igennem Ølby, er det noget jeg gerne vil se nærmere på, slutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik