Storbrand i Køge: Op til 12 tusind tons træpiller i brand

Et transportbånd der 'løb varmt' er årsagen til en storbrand i Køge. Branden har antændt lageret, hvor op til 12 tusind tons træpiller er opbevaret.

ARKIVFOTO: Brand i Køge golfklub Foto: alarm112danmark.dk

1 af 2

- Det bliver en lang dag for brandvæsenet det her.

Sådan siger Martin Bjerregaard, som er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, fredag morgen.

Det skyldes, at der er udbrudt brand på en træpillefabrik på Værftsvej i Køge.

Læs også Mulig brandstifter anholdt: Billeder af mistænkt virkede

- Klokken 05.30 fik vi en melding om, at et transportbånd var løbet varmt på en fabrik i Køge. Det har antændt nogle af fabrikkens produkter, som i dette tilfælde er træpiller, siger Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Han oplyser videre, at fabrikken opbevarer mellem 10 og 12 tusind tons træpiller, der ligger i to lagerbygninger på adressen.

Branden har derfor haft stor røgudvikling i området, men heldigvis for brandvæsen og politi, driver røgen ud over vandet.

- Røgen er ikke umiddelbart farlig - og så er vi heldige, at røgen driver ud over vandet, så det er vores held, her midt i uheldet, siger Marin Bjerregaard og tilføjer:

- Der er heldigvis ingen personskade heller. Det er ellers personalet, der slår alarm, da de ser, at et bånd 'løber varmt'. De kontakter politiet, og så har vi den situation, som vi står i nu.

Læs også Jesper fandt haj i Ishøj: Jeg troede, det var en delfin

Lidt efter klokken 07.00 meddelte brandvæsenet, at det var lykkedes dem at stoppe branden i træpillerne. Branden har nu fat i en mindre del af bygningerne, men burde være under kontrol, oplyser Martin Bjerregaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik