Storbrand i Køge: Op til 12 tusind tons træpiller i brand

Et transportbånd der 'løb varmt' er årsagen til en storbrand i Køge. Branden har antændt lageret, hvor op til 12 tusind tons træpiller er opbevaret.

- Det bliver en lang dag for brandvæsenet det her.

Sådan siger Martin Bjerregaard, som er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, fredag morgen.

Det skyldes, at der er udbrudt brand på en træpillefabrik på Værftsvej i Køge.

- Klokken 05.30 fik vi en melding om, at et transportbånd var løbet varmt på en fabrik i Køge. Det har antændt nogle af fabrikkens produkter, som i dette tilfælde er træpiller, siger Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Han oplyser videre, at fabrikken opbevarer mellem 10 og 12 tusind tons træpiller, der ligger i to lagerbygninger på adressen.

Branden har derfor haft stor røgudvikling i området, men heldigvis for brandvæsen og politi, driver røgen ud over vandet.

- Røgen er ikke umiddelbart farlig - og så er vi heldige, at røgen driver ud over vandet, så det er vores held, her midt i uheldet, siger Marin Bjerregaard og tilføjer:

- Der er heldigvis ingen personskade heller. Det er ellers personalet, der slår alarm, da de ser, at et bånd 'løber varmt'. De kontakter politiet, og så har vi den situation, som vi står i nu.

Lidt efter klokken 07.00 meddelte brandvæsenet, at det var lykkedes dem at stoppe branden i træpillerne. Branden har nu fat i en mindre del af bygningerne, men burde være under kontrol, oplyser Martin Bjerregaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere