Spædbarn udsat for grov vold: Far skal fem år i fængsel

En dreng på knap fire måneder var i overhængende livsfare, da hans far flere gange udsatte ham for vold.

En lille dreng var i overhængende livsfare og risikerer varige mén, efter at hans far i sommeren 2013 flere gange tævede ham i hjemmet i Køge.

Tirsdag blev den nu 28-årige far ved Retten i Roskilde idømt fem års fængsel og betinget udvisning for den grove vold.

Drengen blev født i slutningen af marts 2013, og allerede i begyndelsen juli, da han kun var godt tre måneder gammel, fik drengen første gang tæsk af sin far.

Mindst to gange mere i den næste måneds tid udsatte faren spædbarnet for grov vold, idet "han tildelte (ham) slag og/eller anden stump vold mod hoved, krop og lemmer", som det hedder i anklageskriftet.

Drengen blev ifølge anklageskriftet bogstaveligt talt tævet gul og blå. Han fik underhudsblødninger på kæben, brystkassen, ryggen og ved hoften.

Desuden fik han voldsomme skader i hovedet - blandt andet brud på issebenet, flere blødninger over og under den hårde hjernehinde samt flere blødninger mellem de bløde hjernehinder.

Den brutale behandling betød, at drengen var i overhængende livsfare. Han overlevede, men har en stor risiko for varige mén, herunder hjerneskade og nedsat syn.

Allerede i sidste uge fandt nævningetinget 28-årige skyldig i volden mod sin søn, og tirsdag blev straffen så udmålt. Han ankede på stedet dommen til frifindelse.

- Jeg står stadig på mine ben. Sandheden skal nok komme frem. Jeg er uskyldig, sagde han ifølge Sjællandske Mediers netavis inden voteringen.

Den 28-årige har været på fri fod under retssagen, men med den lange straf vurderede retten, at han skal varetægtsfængsles frem til ankesagen. Den vurdering var forsvareren dybt uenig i, og overvejer nu at kære varetægtsfængslingen, skriver sn.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stedet efter uro i København - en anholdt for stenkast

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere