Søspejdere vil vinde 100.000 kroner: Børnene skal selv knokle for præmiepengene

Et helt særligt spejdertrup håber at vinde 100.000 kroner i TV 2 Lorry konkurrence, der hylder de fantastiske fællesskaber. Spejderne skal selv bygge for præmiepengene.

Køge Søspejd er et helt særligt fællesskab.

Det mener i hvert fald gruppelederen Lotte Gilså.

Her lærer børnene både om at færdes ved og på havet - men vigtigst af alt lærer de at indgå i et fællesskab og at tage ansvar.

- Vi kan gøre noget særligt for børn, der ikke lige spiller fodbold eller håndbold, og som måske er ordblinde eller for tykke, eller hvad det nu kan være. Dem har vi en særlig evne til at få skabt nogle fællesskaber omkring, siger Lotte Gilså.

quote Der ligger en enorm mængde frivillige kræfter bag alle de forskelligartede fællesskaber, som pryder Danmarkskortet. Og det engagement er vigtigt at anerkende

Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet

Køge Søspejd er én af mange fællesskaber, der har tilmeldt sig TV 2 Lorrys konkurrence "Fantastiske Fællesskaber", hvor der er mulighed for at vinde 100.000 kroner.

Kender du et fantastisk fællesskab, der kunne bruge 100.000 kroner, så kan du tilmelde det her.

Fantastiske Fællesskaber

Syv TV 2-regioner, Tuborgfondet, Lokale og Anlægsfonden og Made By Us er for tredje gang gået sammen om at hylde Danmarks Fantastiske Fællesskaber.

- Der ligger en enorm mængde frivillige kræfter bag alle de forskelligartede fællesskaber, som pryder Danmarkskortet. På hver deres måde er de med til at gøre en forskel for andre og deres lokalsamfund. Og det engagement er vigtigt at anerkende og sætte lys på. Både som opmuntring til fællesskaberne om at blive ved, men også for at inspirere endnu flere til at deltage og være med, siger sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Andre der har meldt sig til Fantastiske Fællesskaber 2019

Børnene skal selv bygge for præmiepengene

De 100.000 kroner vil falde på et tørt sted, hvis Køge Søspejd ender med at vinde.

Lige nu har de til huse i en gammel pavilion på havnen i Køge, hvor der er hul i væggen, og der er ikke indlagt vand.

quote Det giver dem et fællesskab og en nødvendighed af hinanden, for vi sejler bedre, hvis vi sejler i samme retning

Lotte Gilså, gruppeleder i Køge Søspejd

Skulle de gå hen og vinde, skal pengene bruges på istandsættelse af joller, en shelter til spejderpladsen og vedligeholdelse af en skurvogn.

Og det arbejde skal børnene selv stå for:

- Vi forsøger at inddrage børnene i de ting, vi gør. Når joller skal vedligeholdes, så er det børnene, der gør det de kan. Det er ikke et korps af forældre - de gør det hele selv. Det giver et tilhørsforhold. De føler, at 'det her er min båd'. De får til ansvar at passe på sejlbåden og vedligeholde den, siger Lotte Gilså.

Fra børnene er helt små tager de også selv ansvar på vandet. De mindste sejler i kano og leger med krabber, de lidt ældre lærer at sejle i optimistjolle af en ældre spejder, som de til sidst kan sejle selv. De ældste får lov til at styre deres egen patruljebåd uden voksne ombord.

- Det giver dem et fællesskab og en nødvendighed af hinanden, for vi sejler bedre, hvis vi sejler i samme retning, så vi er nødt til at samarbejde ombord. De her unge på tværs af alder får skabt nogle helt særlige fællesskaber, siger hun.

Sådan foregår Fantastiske Fællesskaber

Køge Søspejd håber at vinde 100.000 kroner for at være det mest fantastiske fællesskab i Hovedstadsområdet.
Køge Søspejd håber at vinde 100.000 kroner for at være det mest fantastiske fællesskab i Hovedstadsområdet.
Foto: Køge Søspejd