Rekordstor konge-tun ankommet til Køge

En rekordstor tun på 200 kilo er ankommet til restaurant Arken i Køge.

Den er 225 centimeter lang, vejer 200 kilo og leveres med en prisseddel på lidt over 40.000 kroner. En kæmpestor blåfinnet tun er her til formiddag ankommet til den lille restaurant Arken i Køge.

Ifølge restauratørens direktør, Linné Sommer, er kæmpe-tunen den eneste blåfinnede tun, der er kommet til Danmark i over 50 år.

- Det er sådan noget, som det her, der gør, at jeg stadigvæk synes, det er sjovt at være restauratør. Jeg ved godt, det er lidt vanvittigt, men den er 40.000 værd. Den blåfinnede tun er kongetunen. I en fiskehandler kan man få et kilo for 300 kroner på en god dag, siger en småeuforisk Linné Sommer til TV 2 Lorry.

Hun har regnet sig frem til, at den enorme tun kan blive til 700-800 tun-steaks.

- Vi kommer den på buffeten i morgen. Vi lynsteger den med havsalt og kardemomme, og så bliver den serveret med syltede hyldebær.

Hun ville gerne have serveret den sjældne fangst allerede i dag, men tunen skal dog tilbringe 24 timer i en fryser, inden den må serveres.

Tunen er fanget i Nord-Norge natten til tirsdag, solgt på auktion tidlig tirsdag morgen og sendt på en bil mod Danmark en time efter, auktionen sluttede. I morges ankom tunen til København, hvorefter den er blevet transporteret videre til Køge.

Linné Sommer siger, at klimaforandringer er skyld i, at 'kongen-tunen' igen kan findes i farvandene omkring Danmark.

- Tun spiser makrel, og der har ikke været store makrelstimer i farvandene i Skandinavien i mange år. Det er derfor, vi ikke har set den i 50 år. Men på grund af klimaforandringerne, er den blåfinnede tun nu begyndt at dukke op igen i Nord-Norge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere