Politiet skruer op for sikkerheden ved Køge Festuge

Midt- og Vestsjællands Politi skruer op for sikkerheden ved Køge Festuge. En række nye tiltag fra politiet skal sikre festugen mod terror.

01:17

Køge Festuge løber af stablen i de kommende dage, og i år bliver det med nye tiltag fra politiet.

Køge Torv bliver denne uge fyldt med festglade mennesker, når Køge Festuge løber af stablen. Foto: TV2/Lorry

1 af 2

Der kommer til at være godt gang i Køge denne uge, hvor festugen løber af stablen.

Arrangementet går for alvor i gang i morgen, og her har politiet lavet en række nye tiltag, som skal sikre, at der ikke kan ske angreb med lastbiler, som det er set andre steder i Europa, hvor mange mennesker har været samlet ét sted.

Det skriver DAGBLADET Køge.

Ingen konkrete trusler

Blandt andet vil Midt- og Vestsjællands Politi afspærre de gader, som fører op til Køge Torv, hvor festugen især er koncentret. Afspærringen vil ske på en måde, så lastbiler ikke har mulighed for at komme igennem. 

Læs også Terrorklodser af beton skal erstattes af træer og bænke

Politiet understreger, at de ikke har nogle konkrete trusler mod arrangementet. Så det er primært forebyggende indsatser, der skal forhindre, at der sker noget.

- Det er simpelthen et spørgsmål om, at være der og gøre det rigtige, og så sende et signal om, at skulle der være nogen, der pønser på at foretage sig noget, så gør vi det i hvert fald så vanskeligt, som vi kan. Så vi håber, at befolkningen vil nyde den fest, der er, siger politiinspektør Jens Børsting fra Midt- og Vestsjælland.

Læs også Bil med to kvinder og to børn ramt af sten på motorvejen

Kontrol ved indgange

Årets Festuge er reelt set igang, men åbner først rigtigt op for programmet i morgen. I løbet af ugen vil der være fest på Køge Torv, og det er gratis for alle.

Formanden for Køge Festuge er ikke nervøs for, at borgere i Køge vil blive skræmt over terrorsikringen: 

- Det er et nødvendigt onde. Alle ser det - også når man er ude og rejse, så er der mere politi rundt omkring. Så jeg tror ikke, at folk er nervøse, men man er måske irriteret over, at det er blevet hverdag, lyder det fra Per Stenberg.

I løbet af ugen vil der være optrædener med alt fra DJ Aligator og Zididada til Scarlet Pleasure og D-A-D, som lukker festugen ned lørdag aften.

Selvom der er gratis adgang til festen, så vil der stadigvæk være kontrol ved indgangene til torvet. Her kan man blandt andet blive kontrolleret for, om man medbringer egne drikkevarer, hvilket ikke er tilladt under Køge Festuge.

Læs også SikkerhedsBranchen: Betonklodser stopper ikke terrorister

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik