Politiet skruer op for sikkerheden ved Køge Festuge

Midt- og Vestsjællands Politi skruer op for sikkerheden ved Køge Festuge. En række nye tiltag fra politiet skal sikre festugen mod terror.

Der kommer til at være godt gang i Køge denne uge, hvor festugen løber af stablen.

Arrangementet går for alvor i gang i morgen, og her har politiet lavet en række nye tiltag, som skal sikre, at der ikke kan ske angreb med lastbiler, som det er set andre steder i Europa, hvor mange mennesker har været samlet ét sted.

Det skriver DAGBLADET Køge.

Ingen konkrete trusler

Blandt andet vil Midt- og Vestsjællands Politi afspærre de gader, som fører op til Køge Torv, hvor festugen især er koncentret. Afspærringen vil ske på en måde, så lastbiler ikke har mulighed for at komme igennem. 

Politiet understreger, at de ikke har nogle konkrete trusler mod arrangementet. Så det er primært forebyggende indsatser, der skal forhindre, at der sker noget.

- Det er simpelthen et spørgsmål om, at være der og gøre det rigtige, og så sende et signal om, at skulle der være nogen, der pønser på at foretage sig noget, så gør vi det i hvert fald så vanskeligt, som vi kan. Så vi håber, at befolkningen vil nyde den fest, der er, siger politiinspektør Jens Børsting fra Midt- og Vestsjælland.

Kontrol ved indgange

Årets Festuge er reelt set igang, men åbner først rigtigt op for programmet i morgen. I løbet af ugen vil der være fest på Køge Torv, og det er gratis for alle.

Formanden for Køge Festuge er ikke nervøs for, at borgere i Køge vil blive skræmt over terrorsikringen: 

- Det er et nødvendigt onde. Alle ser det - også når man er ude og rejse, så er der mere politi rundt omkring. Så jeg tror ikke, at folk er nervøse, men man er måske irriteret over, at det er blevet hverdag, lyder det fra Per Stenberg.

I løbet af ugen vil der være optrædener med alt fra DJ Aligator og Zididada til Scarlet Pleasure og D-A-D, som lukker festugen ned lørdag aften.

Selvom der er gratis adgang til festen, så vil der stadigvæk være kontrol ved indgangene til torvet. Her kan man blandt andet blive kontrolleret for, om man medbringer egne drikkevarer, hvilket ikke er tilladt under Køge Festuge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere