Pendlertalsmand på travl S-togsstrækning: Det har været et værre kaos

Mange pendlere har haft en travl og kaotisk morgen, efter at S-togtrafikken blev lammet af fagligt møde.

350.000 personer bruger ifølge DSB hver dag S-toget. Foto: Uffe Weng - Ritzau Scanpix

Titusindvis af togpendlere måtte mandag morgen væbne sig med en stor portion tålmodighed, da de fleste S-tog var aflyst. 

Det skyldtes, at lokomotivførerne nedlagde arbejdet og var gået til fagligt møde.

Ifølge Kristian Jakobsen, pendlertalsmand på Køge Bugt-banen, var situationen præget af kaos og forvirring på mange af stationerne på S-togstrækningen.

- Det har været en morgen med et værre kaos. Det har påvirket rigtig mange. Nogle har måttet tage hjem og arbejde hjemmefra, mens mange andre er kommet meget for sent.

- Men der er også mange, der slet ikke har kunnet komme på arbejde, fordi nogle af S-togstationerne ikke har busser, siger Kristian Jakobsen.

Læs også S-togs-lokomotivførere nedlagde arbejdet

Efterlyser bedre information

Morgenen igennem havde DSB ikke fuldstændigt overblik over, hvor omfattende togdriften var ramt. Pendlerne måtte derfor løbende holde sig opdateret på DSB’s driftshjemmeside og Rejseplanen.

Men ifølge Kristian Jakobsen gik Rejseplanen på et tidspunkt ned, fordi den ikke kunne klare spidsbelastningen.

- Nu er jeg selv garvet pendler og ved, hvilke alternativer jeg kan benytte mig. Men det er der mange andre, der ikke ved. Så på en eller måde kunne man godt have ønsket sig noget bedre information. 

- Jeg har talt med flere, der har været fanget på eksempelvis Karlsunde og Hundige Station og ikke vidste, hvordan de skulle komme videre, siger Kristian Jakobsen, der selv var så heldig, at han kunne tage et regionaltog fra Ølby Station til Nørreport Station.

- Men det var selvfølgelig propfyldt, fordi S-togene ikke kørte. Så det har ikke været en nem morgen. siger han. 

Læs også Pendlerne på kystbanen opgiver regionaltog og vil have s-tog

S-tog kører igen med forsinkelser

Klokken 09.10 oplyste DSB, at S-togene er begyndt at køre igen. Der er dog fortsat færre tog og forsinkelser.

Lokomotivførernes nedlæggelse af arbejdet sker, efter forhandlinger mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund onsdag i sidste uge brød sammen.

Lokomotivførerne er blandt andet utilfredse med, at DSB har lagt op til at skære antallet af tillidsrepræsentanter fra 99 til 29. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik