Nyt stadion indviet i Køge

Køges borgmester Marie Stærke (A) kunne i dag klippe den røde snor og indvie det nye stadion i Køge med plads til 1.000 siddende tilskuere.

Der var inviteret til en festlig dag i Køge forud for fodboldklubben HB Køges første kamp i det nye år i den danske 1. division

Inden svanerne, som klubben kaldes, gik på banen til dagens kamp mod FC Fredericia blev det nye stadion nemlig officielt indviet af borgmesteren i Køge, Marie Stærke.

- Jeg vil sige, at det kilder lidt i maven. Jeg er glad og stolt og så er det en kæmpe forløsning, fordi vi har ventet på det her i mange år, sagde borgmesteren til TV 2 Lorry inden hun kunne få lov at klippe den røde snor over og foran de mere end 3.000 fremmødte tilskuere erklære det nye stadion for indviet.

 
 
Foto: Andreas Hentze madsen / TV 2 Lorry

- Ét er, at man kan komme og se vores fodboldhold spille på det her nye stadion, men når vi har fået kunstgræs på banen betyder det også, at alle borgere kan få glæde af at bruge banen gennem de lokale foreninger, siger den socialdemokratiske borgmester.

Køge Stadion er en del af Køge Idrætspark, der også skal rumme en 4.000 kvadratmeter stor idrætshal, der lige nu er ved at blive bygget ved siden af banen.

Køge Kommune forventer, at idrætshallen åbner ved udgangen af året.

På det nye stadion er der plads til 1.000 siddende tilskuere, men som til dagens kamp er der plads til endnu flere, hvis folk ikke har noget problem med at stå op og se de lokale helte fra HB Køge.

Dagens åbningskamp endte målrigt og sluttede 3-3. Sydafrikanske Liam Jordan scorede to af hjemmeholdets mål, mens danske Jakob Johansson scorede det sidste.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere