Nyt sporarbejde sender passagerer i togbusser

Når Køge Bugt-banen lukker den 4. juli, skal passagerer på til dele af strækningen på S-linjerne A og E hoppe i togbusser indtil 28. august.

Fra 4. juli til 19. juli kører der ingen S-tog mellem Køge Station og Åmarken Station i Hvidovre ved København. Og i perioden 20. juli til 28. august indstilles S-togtrafikken mellem Køge og Hundige.

Banedanmark er i gang med et stort sporarbejde på strækningen og må derfor stoppe togtrafikken på dele af linje A og E i flere uger. Derfor indsættes der togbusser på strækningerne, skriver Banedanmark på deres hjemmeside.

I alt omfatter arbejdet på Køge Bugt-banen tre projekter: Fornyelse af spor mellem hundige og Køge, udskifning af kørestrømsanlæg fra Dybbølsbro til Køge og renovering af hele 24 broer på strækningen.

- Det er et stort og komplekst fornyelsesprojekt, vi skal i gang med, siger projektchef i Banedanark, Tom Møller, i en skriftlig kommentar til Ritzau, som fortsat lyder:

- Vi ved, at det er til gene at lukke strækningen for togtrafik for de daglige brugere af Køge Bugt-banen samt naboer til banen, men spor og sporkasse på strækningen er efterhånden så slidt, at det skal udskiftes.

Ifølge Ritzau er fornyelsen vigtig, da særligt køreledningerne på strækningen er sårbare overfor vind, hvilket forstyrrer togdriften.

En særlig ekstern revision er nedsat for at forhindre uhensigtsmæssigheder i forbindelse med sporarbejdet. Det skyldes erfaring fra sporarbejdet mellem Odense og Nyborg i Kristi Himmelfartsferien og Pinsen, som trak ud - til stor frustration for de mange togpassagerer der brugte strækningen.

Den eksterne revision skal derfor sikre, at sporarbejdet bliver udført til den aftalte tid, skriver Ritzau.

Når S-togstrækningen genåbner for trafik, bliver der arbejdet på kørestrømsanlægget om natten, så det ikke påvirker den daglige togdrift.

Det forberedende sporarbejde er faktisk allerede begyndt. Det blev sat i gang ved Hundige Station 8. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

playVille sænke hastighed på vej med institution - men politiet sagde nej

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere