Lunkne fiskevarer konfiskeret i Irma – nu venter en bøde

Irma Slagter i Køge kom i problemer, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi.

Arkivfoto af en Irma. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fødevarestyrelsen var den 10. september på kontrolbesøg i Irma Slagter i Køge.

Her målte fødevarekontrollanten en opbevaringstemperatur på 5,2 grader i en køleboks med fersk fisk, og i to pakker ferske laksefileter blev der målt kernetemperaturer på henholdsvis 5,2 grader og 3,7 grader.

Det er væsentligt højere end de to grader, der ellers er loftet for fersk fisk.

Læs også Supermarked solgte alt for gamle madvarer

Alle fiskene i køleboksen blev derfor fjernet, og en bøde på 10.000 venter nu butikken.

Ifølge kontrolrapporten viste kølerens display 3,8 grader. Virksomheden havde følgende bemærkninger: ’Vi har haft montør på den køler for cirka en uge siden,’ står der i rapporten.

Mangelfuld rengøring

Her fremgår det yderligere, at Irma Slagter i Køge fik en indskærpelse for mangelfuld rengøring, og derfor afventer der nu butikken et gebyrlagt, opfølgende kontrolbesøg.

”Følgende er konstateret: dør ind til kølerum har kraftige lyserøde/sorte og hvidlige plamager af skimmelvækst,” står der i kontrolrapporten, hvor man desuden kan læse, at en opvaskemaskine havde en ”sort let hård belægning” på hele kanten af øverste del af maskinen, og at en spulearm indvendigt havde en kalket overflade, og at flere af dyssehullerne var tilstoppet.

Læs også Delikatesseafdeling i Meny dumper kontrolbesøg med et brag

En bakke, som bruges til rent udstyr såsom knive, ridser til flæskesvær og andet udstyr, fremstod med fedtede overflader og dermed ikke klar til brug.

Oven på en ovn stod også to rene gryder og en spand med bagepapir, men alle tre ting havde ”en brun, klistret masse på siden.”

  Foto: Christoffer Askman/Ritzau Scanpix

Der blev også fundet en ”tyk, klistret belægning og væske” omkring alle fire plader på komfuret. Virksomheden oplyste, at komfuret ikke havde været i brug samme dag.

Sidst men ikke mindst fremstod begge slagterafdelingens håndvaske ikke hygiejnisk rengjorte.

Ifølge kontrolrapporten havde virksomheden følgende bemærkninger: ’Vi får rettet op på det.’

Læs også Irma-butikker skal donere gamle bananer til iværksætterfirma

Manglende fokus

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, skriver i en mail til TV 2 Lorry, at Fødevarestyrelsens fund ”desværre skyldes manglende fokus i en presset periode.”

"Til gengæld har vi brugt kontrollen til at gøre noget ved de utilfredsstillende forhold.  Der er iværksat grundig rengøring og sikret ny placering til fiske-varerne, hvor vi er 100 procent sikre på, at kølekravet overholdes."

"Derudover har vi sikret, at procedurerne for daglig rengøring og temperaturkontrol udføres tilfredsstillende fremadrettet, samt sikret at opfølgning på det er tilstrækkelig, så vi igen får en glad smiley i butikken," skriver Jens Juul Nielsen i sin mail.

Læs også Butikschefer om madspild: Kunder er selv skyld i, at vi smider mad ud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik