LA: Ordet "Gratis" skal erstattes med "skattefinansieret"

Liberal Alliance i Køge ønsker en principiel diskussion af kommunens kommunikations politik. Det er ordet "gratis" der er problemets kerne.

Foto: TV2/Lorry

26 stemmer mod 1.

Tydeligere kan det vist ikke siges - de øvrige partier i Køge Byråd ønskede ikke at debattere Liberal Alliances punkt på tirsdagens byrådsmøde.

- Liberal Alliance stiller forslag om, at ordet ”gratis” i Køge Kommunes kommunikationspolitik - for så vidt angår kommunale tilbud - udgår, og erstattes af ordet ”skattefinansieret”.

Sådan lyder foreslaget, der blev stillet af Jeppe H. Lindberg, byrådsmedlem for Liberal Alliance.

Men ingen andre i byrådet ville altså, ifølge Jeppe H. Lindberg, så meget som tale om forslaget. 

- Jeg accepterer, at det er, som det er, men jeg ærger mig da over, at de andre partier overhovedet ikke vil tale med os om det, siger han til TV2 Lorry.

 Jeppe H. Lindberg skriver i sit forslag:

- I forbindelse med Køge Kommunes annonceringer af ”gratis tilbud” reflekteres lidt over udsagnet ”gratis”. Hvorledes kan det egentligt lykkes kommunen at afholde kurser og tilbud gratis? Der er jo sædvanligvis intet i denne verden, der er gratis, ej heller når en kommune påtager sig opgaven.

Byrådsmedlemmet har lavet en søgning på kommunens hjemmeside.

Den viser, at der cirka 326 gange kommer resultater, hvor ordet "gratis" optræder.

Og ved brug af ordet "gratis" frem for eksempelvis "skattefinansieret", frygter han, at borgerne potentielt  fejlagtigt kan få den fornemmelse, at disse såkaldt gratisydelser ikke har nogen relevans for privat- eller kommunal økonomi.

- Jeg synes, det er en vigtig del af samfundsdebatten, så alle får øjnene op for, hvordan samfundet er skruet sammen. Der er noget psykologisk ved ordet gratis, og jeg synes, man skal være mere præcis, når man kommunikerer. For det er jo ikke gratis, det er skattefinansieret, siger Jeppe H. Lindberg til TV2 Lorry.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik