Kritik: Handicappede hænger på ferieregning

Handicapråd og pårørende kritiserer Køge Kommune for ikke at betale 'feriepenge' tilbage.

Køge Kommune udsættes nu for kraftig kritik af Handicaprådet og de pårørende til svært handicappede borgere i bofællesskabet Agerbækhuse. Det skriver Dagbladet Køge.

Kritikken kommer, fordi der nu snart er gået et år, siden Statsforvaltningen i en skrivelse vurderede, at kommunen ulovligt havde opkrævet betaling for ledsagere, når de handicappede borgere skulle på ferie.

Borgerne har stadig endnu ikke fået de mange tusinde kroner tilbage.

- Man kan ikke bare lade være med at betale pengene tilbage. Hvis Ankestyrelsen træffer en afgørelse, så skal kommunen efterkomme den uden unødigt ophold, siger jurist Lars Kunov, der er formand for Handicaprådet, til Dagbladet Køge.

Ifølge Social- og Sundhedsudvalget i Køge Kommune er sagen trukket ud, fordi den er blevet taget op af Kommunernes Landsforening (KL) og sendt videre til Social- og Indenrigsministeriet.

- Hvis ministeriet er enige med tilsynet, skal de selvfølgelig have pengene tilbage. Vi har i Køge Kommune naturligvis ikke nogen interesse i, at sagen skulle trække så meget ud, og vi er bestemt rigtig ærgerlige over, at det har taget så lang tid. Sagen skulle via KL, fordi det ikke kun var Køge Kommune, som havde denne praksis, men fordi der var en stribe andre lignende sager. Derfor er det rimeligt at spørge, om denne fortolkning af loven er korrekt, siger sekretariatschef Jakob Skriver fra Social- og Sundhedsforvaltningen til Dagbladet Køge.

Både Køge Kommune og Kommunernes Landsforening beklager sagens lange behandlingstid.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere