Kommuner sparer penge ved at stå sammen om nyt IT-system

Et nyt økonomi- og personaleadministrationssystem indkøbt på tværs af kommunegrænser har sparet syv kommuner for masser af penge.

Administrative medarbejdere i syv kommuner sidder med øjnene klistret ekstra tæt til skærmen i disse dage.

Årsagen er, at et nyt fælles økonomi- og personaleadministrationssystem kaldet KMD OPUS i disse dage er ved at blive udrullet i syv kommuner på Sjælland.

En af de kommuner er Køge, og her glæder man sig over, at kommunerne har fundet fælles fodslag om indkøb og udvikling af it-systemer. 

- Samarbejdet på tværs af de syv kommuner betyder, at en række arbejdsprocesser nu bliver ensrettet og automatiseret - og det frigiver tid, der kan bruges på kommunernes kerneopgaver, nemlig service til borgerne, siger Lene Østergaard Lunde, der er direktør for Kultur- og Økonomiforvaltningen i Køge Kommune, i en pressemeddelelse.

- Kommunernes samarbejde sparer borgerne penge - det er nemlig billigere at udvikle ét fækkes system, som kan bruges i samtlige syv kommuner, fremfor at alle skal opfinde den dybe tallerken på ny, tilføjer direktøren.

Fælles for kommunernes oplevelse af at skabe et nyt it-system er, at det er dyrt. Men her hjalp det at stå sammen med et samlet indbyggertal på i alt en halv million borgere, for på den måde at presse prisen og få det bedst mulige tilbud. 

- Når syv forskellige kommuner med forskellige behov og udgangspunkter, skal finde fælles fodslag, så kræver det en vis fleksibilitet og evne til at lytte til hinanden. Det har vi lært enormt meget af, og samarbejdet har udviklet sig til et reelt netværk, hvor vi nu vender mange andre opgaver, siger Lene Østergaard Lunde i en pressemeddelelse.

fakta om det nye it-system

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere